23:32 20 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.16
 • RUB0.26
 • RON4.17
 • UAH0.61
  Modelul ADN

  Orientarea sexuală la bărbăți: responsabile sunt două segmente de genă!

  © Sputnik / С. Соловьев
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  7901

  Cauza devierii de la comportamentul tradițional pentru majoritatea reprezentanților jumătății puternice a omenirii oamenii de știință americani au găsit-o adânc, în 2 cromozomi

  BUCUREȘTI, 11 dec — Sputnik. Rezultatele cercetării unui contingent de 1230 de bărbați heterosexuali și 1077 homosexuali din Europa au fost publicate în revista Scientific Reports.

  Esența fenomenului descoperit este că membrii grupului țintă sunt purtători exclusivi a diferite varietăți de fragmente de genă necodificatoare, transmite RIA Novosti.

  Unul dintre acestea, situat pe cromozomul 13, între genele SLITRK5 și SLITRK6, transformă informația ereditară în ARN sau albumina din diencefal, segment al creierului a cărui mărime, cum s-a stabilit anterior, este corelată cu predilecțiile sexuale la bărbați.

  Al doilea fragment de genă influențează concentrația de hormoni în glanda tiroidă, fapt ce a condus la ideea că homosexualiitate poate să fie în corelație cu activitatea organului respectiv.

  Datele obținute, după cum se subliniază, poartă în caracter prealabil, în virtutea proporțiilor reduse ale eșantionului examinat, dar deschid perspective pentru studii ulterioare.

  Tagurile:
  orientare sexuală, genetică, cercetare, bărbați, Europa
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei