07:41 18 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.38
 • USD17.87
 • RUB0.23
 • RON4.34
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Criza refugiaților (90)
  71652

  O profeție, care nu a mai fost publicată până acum, atribuită lui Papa Ioan Paul al II-lea, a fost dezvăluită de un confident al fostului pontif în timpul unei prelegeri memoriale despre viața acestuia. Conținutul acesteia ar putea provoca scandal la Vatican, care devine tot mai corect politic

  BUCUREŞTI, 12 dec — Sputnik. Mauro Longhi din Trieste, un prelat al Opus Dei și membru, de zece ani, al Congregației pentru Cler de la Vatican, era încă student atunci când l-a însoțit pe Papă în excursiile din timpul verii în Alpii italieni, în anii ‘80 și '90, potrivit thegatewaypundit.com.

  Născut cu numele Karol Wojtyła, în Polonia, Ioan Paul al II-lea era cunoscut pentru dragostea sa pentru drumeții și schi. În timpul unei astfel de drumeţii la munte, la începutul anilor 1990, la Bienno, în Italia de Nord, preotul italian susține că pontiful i-a dezvăluit o viziune înfricoşătoare a sa cu privire la ceea ce se va întâmpla în Europa.

  „Amintește-le despre asta celor pe care îi vei întâlni în Biserica celui de-al treilea mileniu. Văd Biserica mileniului III cuprinsă de o plagă mortală care, în comparație cu cele ale acestui mileniu, va fi mai profundă și mai dureroasă", a avertizat Papa, referindu-se la comunism și nazism ca fiind plăgile din vremea sa.

  De asemenea, Papa a prezis o Europă împânzită de imigranţi.

  „Voi, reprezentând Biserica mileniului III, trebuie să opriţi invazia. Dar nu cu arme. Armele nu vor fi de ajuns, ci cu credința voastră, trăită plenar", a mai spus Papa confidentului său.

  Este puţin probabil ca dezvăluirile să fie bine primite de Papa Francis, care are viziuni liberale cu privire la politica față de imigranţii şi care este adesea criticat de conservatori care spun că are „opinii naive" despre imigrația în ţările occidentale.

  Portalul italian conservator La Nuova Bussola Quotidiana subliniază că, în predica sa apostolică din 2003, Ecclesia in Europa, Papa Ioan Paul al II-lea a spus că relaţiile cu islamul trebuie să fie mai degrabă „prudente", fiind necesară existenţa unor principii clare despre „posibilități și limitări".

  „De asemenea, este necesar să se ţină seama de decalajul important dintre cultura europeană, cu rădăcinile ei profunde creștine, și gândirea musulmană. Autoritățile publice au responsabilitatea de a controla valurile de imigranţi, ţinând cont de cerințele binelui comun", a scris Papa în Ecclesia in Europa, cu doi ani înainte de moartea sa.

  Тема:
  Criza refugiaților (90)

  Tematic

  SONDAJ: Migrația, terorismul și îmbătrânirea populației sunt problemele UE
  Mii de migranți au murit în apele Mării Mediterane
  Italia intră în conflict cu UE din cauza migranților. Ce vrea să facă Roma
  Arad: migranți depistați de polițiștii de frontieră
  Austria îi plătește pe migranți că să plece din țară. Vezi cu cați euro
  Tagurile:
  previziuni, invazie, imigranți, Ioan Paul al II-lea, Vatican

  Știrile Zilei