17:42 16 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.70
 • USD17.76
 • RUB0.28
 • RON4.16
 • UAH0.72
  Mamă. copi, alăptare

  Responsabilii de sănătate: alăptarea să fie plătită!

  Ministerul Sănătăţii al Republicii Moldova
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  68 0 0

  Mamele ar trebui să primească stimulente băneşti ca recompensă pentru alăptare, spun experiţii după ce s-a constatat, în urma unei cercetări, că oferirea de vouchere pentru cumpărături a crescut rata alăptării cu aproximativ 20%

  BUCUREŞTI, 13 dec — Sputnik, I. B. Specialişti din domeniul sănătății publice din Marea Britanie au declarat că oferirea pe scară mai largă de stimulente financiare ar putea creşte rata alăptării în această ţară, una dintre cele mai scăzute din lume, potrivit The Times.

  Inițiatorii propunerii au spus că voucherele le-au determinat să accepte mai uşor să alăpteze pe femeile care erau stânjenite în legătură cu aceasta și susţin că aceste sume ar putea contribui la declanşarea unei schimbări culturale mai de amploare.

  Se ştie că alăptarea protejează copiii de infecții și este legată de un risc mai mic pe termen lung de dezvoltare a unor afecțiuni precum obezitatea, diabetul și bolile cardiace.

  În Marea Britanie, trei sferturi dintre mame încep să alăpteze, însă se opresc rapid, mai puțin de jumătate dintre acestea continuând atunci când bebelușii lor ajung la vârsta de opt săptămâni. Rata este mai scăzută în zonele sărace.

  Pentru a contracara acest fenomen, a fost iniţiată o schemă de stimulare, de exemplu în Derbyshire și South Yorkshire, zone cu rate scăzute de alăptare.

  Femeilor li se acordă vouchere pentru cumpărături în valoare de până la 200 de lire sterline.

  Pe parcursul unui an, 32% din 5.000 de femei care au primit îngrijiri medicale normale au alăptat copiii la opt săptămâni, comparativ cu 38% din 5.000 de femei cărora le-au fost oferite vouchere.

  Clare Relton, care a condus studiul la Universitatea din Sheffield, a declarat că este încântată de rezultate. „Mamele au recunoscut că se simt răsplătite că alăptează", a spus Relton.

  Până la sfârşitul cercetării, diferenţa dintre cele două grupuri a crescut cu 9 puncte, astfel, 41 % dintre femeile care au primit tichete au continuat să alăpteze, potrivit datelor publicate în revista JAMA Pediatrics.

  Totuşi, Gill Walton, director executiv al Colegiului Regal de Moașe, a declarat că femeile nu trebuie motivate prin stimulente financiare să alăpteze.

  „Faptul de a alăpta nu poate depinde de oferirea unor recompense financiare. Trebuie să fie un lucru pe care o mama dorește să îl facă pentru sănătatea și binele copilului ei", a spus Gill Walton.

  Tematic

  Studiu: De ce este important ca părinţii să-şi îmbrăţişeze cât mai des bebeluşii
  Top 10 obiceiuri care pot să facă rău bebeluşilor
  Tagurile:
  stimulare, alăptare, mame, Remunerare, Marea Britanie


  Știrile Zilei