08:35 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  7410

  Mulţi părinţi consideră şerveţelele umede pentru copii drept cea mai practică soluţie pentru igiena micuţului lor. Totuşi, potrivit unui studiu prezentat la NBC News, anumite ingrediente chimice din produs vă pot îmbolnăvi copilul

  BUCUREŞTI, 14 dec — Sputnik. Anumite substanţe chimice care se găsesc în şerveţelele pentru copii pot cauza reacţii alergice periculoase, potrivit unui studiu prezentat la NBC News.

  Mary Wu Chang, profesor asociat de dermatologie la Facultatea de Medicina din Connecticut, coautor al studiului, a vorbit despre şase astfel de reacţii pe care le pot avea copii la aceste şerveţele, potrivit sfatulparintilor.ro.

  Una dintre aceste reacţii este o iritaţie severă în zona intimă, precum şi în jurul gurii, pe care a avut-o o fetiţă. În urma analizelor, s-a constatat ca fetiţa era alergică la un ingredient din pachetul de şerveţele.

  „Șervețelele umede conțin o mulțime de substanțe chimice care pot irită pielea și așa afectată de urină și fecale", a avertizat un alt medic dermatolog, Ellen Frankel.

  Cea mai periculoasă substanţă din aceste şerveţele este methylisothiazolinone. Medicii recomandă părinţilor, ca, în locul acestor produse dăunătoare, să utilizeze mai bine o cârpă moale şi apă călduţă pentru igiena intimă a copilului.

  Tematic

  Studiu: De ce este important ca părinţii să-şi îmbrăţişeze cât mai des bebeluşii
  Top 10 obiceiuri care pot să facă rău bebeluşilor
  Tagurile:
  îngrijire, reacții adverse, șervețele, copii

  Știrile Zilei