02:25 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  225 0 0

  Autoritățile americane au ridicat prohibiția asupra manipulărilor cu agenți patogeni

  BUCUREȘTI, 20 dec — Sputnik. Institutul Național pentru Sănătate din SUA a anulat interdicția asupra efectuării experimentelor cu virusuri mortale.

  "Cercetarea este importantă pentru a ne ajuta să identificăm, să înțelegem și să dezvoltăm strategii și măsuri eficiente de profilație împotriva agenților patogeni care evoluează rapid, punând în pericol sănătatea societății", se spune în comunicatul institutului.

  Autoritățile americane au interzis în anul 2014 cercetările în cadrul cărora erau efectuate experimente cu virusul de gripă, sindromul respirator sever acut (SARS) și MERS. Interdicția a fost introdusă după ce în unele laboratoare de stat au fost identificate cazuri de manipulare necorespunzătoare a unor agenți patogeni potențial periculoși.

  Activitatea cu aceste trei viruși vor continua în cazul în care experții vor decide că efectul benefic este mai mare decât riscul suportat, afirmă reprezentanții institutului.

  "Avem responsabilitatea de a ne asigura că studierea agenților patogeni este efectuată în mod responsabil și că vom lua în considerație riscurile potențiale pentru securitatea biologică, a spus directorul institutului", Francis Collins.

  Tematic

  Infecția cu virusul Coxsackie: Cum să evităm contaminarea
  Virusurile: inamice sau prietene?
  Epidemie la stațiuni în Turcia? În Moldova se întorc copii cu virusul Coxsackie
  Avertisment din SUA: un virus mortal va lovi Europa
  Oamenii de știință cred că sunt pe punctul de a-i veni de hac virusului HIV
  Alertă maximă. În Moldova începe vaccinarea urgentă împotriva virusului gripal
  Tagurile:
  MERS, sindromul respirator sever acut, SARS, Laborator, virus, Francis Collins, SUA

  Știrile Zilei