21:48 20 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.03
 • USD17.34
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.62
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  18410

  Deşi patru din zece persoane spun că se tem că ar putea cumpăra cuiva drag un cadou nepotrivit de Crăciun, noile cercetări arată că majoritatea oamenilor (96%) apreciază mai mult gândul şi intenţia din spatele cadoului decât darul în sine. Recomandările unui psiholog pentru alegerea cadoului perfect de Crăciun

  BUCUREŞTI, 21 dec — Sputnik, Doina Crainic. Un cadou care este ales cu grijă şi oferit cu dragoste ajută la aprofundarea relaţiei cu cei dragi şi este recomandabil ca darurile să fie făcute nu numai de Crăciun, dar și pe tot parcursul anului, potrivit psihologului Honey Langcaster-James, citat de netdoctor.co.uk.

  „Oferirea unui dar ales cu grijă, care are o semnificaţie privitoare la legătura dumneavoastră cu cineva, reprezintă o modalitate minunată de a vă consolida relaţia, iar evidențierea importanței acestei relaţii speciale poate avea beneficii psihologice deosebite atât pentru dvs., cât și pentru destinatarul cadoului", spune psihologul.

  Psihologia socială ne învață că una dintre cele mai profunde nevoi emoţionale este de a avea permanent legaturi de calitate care ne fac să ne simţim iubiţi, apreciaţi şi în siguranţă. Oferirea, de Craciun, a unui cadou important ca semnificaţie constituie o modalitate potrivită de a celebra aceste relaţii, adaugă psihologul.

  Totuşi, ştim că alegerea „cadoului perfect" nu este uşoară, mai ales atunci când căutați ceva original şi unic.

  „Un cadou bun este acela care transmite că l-aţi avut în minte în primul rând pe destinatarul cadoului — nu unul care costă neapărat foarte mult. Scopul unui dar ales cu grijă este de a provoca cea mai mare bucurie celui care primeşte și, indiferent dacă aveți un buget restrâns sau nu, puteți alege ceva care este semnificativ pentru relația dvs.", subliniază psihologul.

  Cadouri de revelion
  © Sputnik / Мирослав Ротарь

  Ea spune că o metodă care vă poate ajuta este de a vă face o listă cu persoanele cărora doriţi să le faceţi cadouri şi să ţineţi seama de următoarele sugestii:
  — Gândiți-vă la cele mai frumoase momente trăite împreună, de exemplu, o ieşire plăcută în oraş sau chiar un eveniment jenant, dar amuzant, care vă face pe amândoi să râdeţi mereu când vi-l amintiţi. Aţi putea găsi un cadou care să trezească amintirea acelui eveniment?
  — Au existat momente când v-aţi simţit în comuniune profundă cu celalalt sau un moment cu totul special care v-a legat şi mai mult şi care poate fi reprezentat printr-un cadou?
  — Cum v-aţi întâlnit? Ar exista un cadou care ar putea face legătura în mod semnificativ cu momentul când v-aţi întâlnit prima dată sau când ați început relația?
  — Gândiţi-vă dacă există o dată sau un loc importante de care aţi putea lega respectivul cadou prin semnificaţia lui.
  — Există un lucru semnificativ, plin de sens sau amuzant pentru cel drag, un dar pe care nimeni altcineva nu l-ar putea înțelege fără ca dvs. să îi explicaţi despre ce este vorba?

  Puteți continua să oferiţi cadouri pe tot parcursul anului, nu numai de zilele de naștere sau cu ocazia unor sărbători, dar şi atunci când cineva drag trece printr-o zi stresantă sau printr-un moment dificil şi l-aţi putea bucura cu un astfel de gest frumos. Nu trebuie să fie cadouri sofisticate sau scumpe şi pot fi o modalitate excelentă de a investi în relațiile dvs. și de a crea amintiri de neşters.

  Tematic

  Cele mai potrivite cadouri de Sfântul Nicolae: Ce daruri tradiţionale se fac
  Emoţionant până la lacrimi: cererile unor copii către Moş Crăciun. Cum să ajuţi
  Vremea de Crăciun şi de Revelion. Avertismentul meteorologilor
  „Sindromul pomului de Crăciun". Cum poate fi bradul dăunător şi ce se recomandă
  Tagurile:
  alegere, cadouri, Sfat, Crăciun

  Știrile Zilei