00:32 16 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.58
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.73
  Suc

  Atenţie, părinţi: pericolul neașteptat din sucul de fructe pentru copii

  © Photo: Public Domain
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  29620

  Copiii care consumă în mod regulat suc de fructe cu adaos mare de zahăr (acest tip de suc se găseşte cel mai frecvent în supermarketuri) prezintă un risc mai mare de a dezvolta o altă afecţiune gravă, pe lângă cele cunoscute deja

  BUCUREŞTI, 21 dec — Sputnik, Doina Crainic. Medicii de la Universitatea Harvard din Statele Unite avertizează că micuţii care consumă frecvent sucuri cu adaos mare de zahăr pot ajunge să sufere de astm.

  În urma cercetărilor efectuate de oamenii de ştiinţă, ale căror rezultate au fost publicate în Daily Mail, s-au constatat legături între sucul de fructe şi această afecţiune.

  Specialiștii au analizat date de la 1068 de mame şi copiii lor. Potrivit rezultatelor, copiii care au consumat regulat fructoză şi zahăr, existente în sucul de fructe, prezentau un risc cu 77% mai mare de a suferi de astm bronşic decât micuţii care nu aveau aceste obiceiuri alimentare.

  „Pe lângă legătura deja cunoscută dintre astm și obezitate, am descoperit că consumul de băuturi dulci și a unei cantităţi mari de fructoză favorizează dezvoltarea astmului. Se poate presupune că aceste ingrediente provoacă inflamații care pot afecta dezvoltarea plămânilor", atrage atenţia unul dintre autorii cercetării, Sheryl Rifas-Shiman.

  De asemenea, cercetatorii mai spun că excesul de zahar şi băuturi bogate în fructoză în timpul sarcinii ar putea provoca probleme respiratorii ale copiilor.

  Tematic

  Trei sucuri de detoxifiere ca să slăbești și să ai un organism sănătos
  Tagurile:
  astm, fructoză, sucuri, risc


  Știrile Zilei