20:32 10 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.27
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.03
 • UAH0.73
  Justiția

  Avocata lui Dragnea, promotoarea scandalului de la CAA

  © Sputnik / Александр Вильф
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  496331

  Colegii o acuză că „de la ea a început epopeea cu invalidarea alegerilor"

  BUCUREȘTI, 22 dec — Sputnik, Georgiana Arsene. Povestea alegerilor de la Casa de Asigurări a Avocaţilor este departe de final. Şi aceasta deoarece apar tot mai multe voci care adaugă elemente noi acestui tablou extrem de complex şi complicat.

  Deşi se sperase, în data de 21 noiembrie, că scandalul de la Casa de Asigurări a Avocaţilor avea să îşi găsească finalul, situaţia a evoluat într-o altă direcţie. Doi dintre candidaţi, Anca Sorina Cruceru-Popescu şi Florin Ştiolică au reacţionat, depunând procedura prealabilă.

  Controversata Flavia Teodosiu, implicată în alt scandal

  Avocata Flavia Teodosiu, cunoscută pentru ascensiunea profesională de invidiat şi de sumele fabuloase câştigate, situaţie prezentată încă în 2016 de Jurnalul Naţional, nu este deloc străină de scandalul de la Casa de Asigurări a Avocaţilor.

  De fapt, se pare că ea ar fi fost cea care a spus „Start" acestei poveşti fără sfârşit, dar cu tente purificatoare pentru breaslă, dacă ne gândim la faptul că tot mai mulţi avocaţi vorbesc despre neregulile din interior.

  În ce mod a reuşit Flavia Teodosiu să încurce iţele la Casa de Asigurări a Avocaţilor? Şi care a fost scopul unui asemenea demers?

  Surse din rândul avocaţilor susţin că ea a avut punctul de vedere potrivit căruia alegerile trebuie invalidate, deoarece ar fi prima convocare după modificarea legii şi nu a treia convocare aşa cum a fost… convocată Adunarea Generală.

  Aceleaşi surse declară că Flavia Teodosiu ar fi lucrat „de convienţă (în complicitate — n. a.) cu decanul Baroului Bucureşti şi cu membrii Consiliului Baroului Bucureşti".

  După cum menţionam anterior, Baroul Bucureşti a dat aviz negativ pentru noul Consiliu de Administraţie al Casei de Asigurări a Avocaţilor Bucureşti-Ilfov.

  „Doar că raţionamentul a fost gândit şi pus în operă încă de la Comisia de Contestaţii de către doamna Teodosiu" a precizat sursa citată.

  Într-un interviu acordat Luju.ro, Flavia Teodosiu afirma: „Avocaţii oferă şi aşteaptă respect".

  Vezi şi In prima linie.

  Tematic

  Butoi cu pulbere de la Casa de Asigurări a Avocaţilor
  Tagurile:
  promotoare, avocată, scandal, CAA, Flavia Teodosiu, Liviu Dragnea, România


  Știrile Zilei