19:31 22 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.47
 • USD16.99
 • RUB0.26
 • RON4.17
 • UAH0.60
  Urși

  Exclusiv: Directorul WWF despre lobby-ul masacrării urșilor în România

  © Sputnik / Игорь Онучин
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  66 0 0

  Decizia guvernului român de vânare a urșilor ar putea fi luată sub influența lobby-ului vânătorilor. Statistica cu privire la numărului urșilor în România este una eronată

  BUCUREȘTI, 24 dec — Sputnik. Datele statistice cu privire la populația urșilor în România nu pare a corespunde situației reale, consideră Marco Lambertini, ecologistul și directorul general al organizației internaționale "World Wide Fund for Nature" (WWF).

  "Avem îndoieli față de faptul că datele statistice prezintă un numărul real al urșilor din România. Trebuie să depunem eforturi pentru a determina numărului exact și dacă există cu adevărat probleme cu urșii. În România există locuri unde urșii și oamenii locuiesc în armonie", a declarat directorul WWF, fiind solicitat de Sputnik Moldova-România.

  „Nu sunt sigur dacă decizia autorităților are la bază creșterea populației urșilor sau e vorba de o decizie politică a guvernului, luată sub influența lobby-ului vânătorilor. Nu suntem siguri de acest lucru", a punctat el.

  În opinia lui, cifrele prezentate de autoritățile eronate, pentru că este imposibilă sporirea numărului urșilor în astfel de ritmuri.

  "Practica arată că este imposibilă o creștere atât de masivă a numărului de urși", a afirmă Lambertini.

  Lambertini a mai adăugat că în România WWF și-a accentuat atenția asupra gestionării și conservării pădurilor și calității apelor, pentru că România este importantă pentru delta Dunării, având spații mari de pădure în Carpați.

  Tagurile:
  Vânătoare, urși, WWF, Marco Lambertini, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei