21:50 24 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  Urși

  Exclusiv: Directorul WWF despre lobby-ul masacrării urșilor în România

  © Sputnik / Игорь Онучин
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  64 0 0

  Decizia guvernului român de vânare a urșilor ar putea fi luată sub influența lobby-ului vânătorilor. Statistica cu privire la numărului urșilor în România este una eronată

  BUCUREȘTI, 24 dec — Sputnik. Datele statistice cu privire la populația urșilor în România nu pare a corespunde situației reale, consideră Marco Lambertini, ecologistul și directorul general al organizației internaționale "World Wide Fund for Nature" (WWF).

  "Avem îndoieli față de faptul că datele statistice prezintă un numărul real al urșilor din România. Trebuie să depunem eforturi pentru a determina numărului exact și dacă există cu adevărat probleme cu urșii. În România există locuri unde urșii și oamenii locuiesc în armonie", a declarat directorul WWF, fiind solicitat de Sputnik Moldova-România.

  „Nu sunt sigur dacă decizia autorităților are la bază creșterea populației urșilor sau e vorba de o decizie politică a guvernului, luată sub influența lobby-ului vânătorilor. Nu suntem siguri de acest lucru", a punctat el.

  În opinia lui, cifrele prezentate de autoritățile eronate, pentru că este imposibilă sporirea numărului urșilor în astfel de ritmuri.

  "Practica arată că este imposibilă o creștere atât de masivă a numărului de urși", a afirmă Lambertini.

  Lambertini a mai adăugat că în România WWF și-a accentuat atenția asupra gestionării și conservării pădurilor și calității apelor, pentru că România este importantă pentru delta Dunării, având spații mari de pădure în Carpați.

  Tagurile:
  Vânătoare, urși, WWF, Marco Lambertini, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei

  • German Chancellor Angela Merkel attends a plenary session of German parliament Bundestag in Berlin, Tuesday, Nov. 21, 2017

   Liderul Partidului Social Democrat, Andrea Nahles, a lansat o tiradă verbală Uniunii Sociale Creștine, partidul aliatul bavarez al Uniunii creștine-democrate, pentru modul său de acțiune "murdar". Ea l-a criticat pe ministrul german de Interne, Horst Seehofer, care vrea controale mai stricte la frontiere, pe motiv de "amenințare pentru Europa".

   1255
  • Страны мира. Турция

   Astăzi în Turcia se desfăşoară alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. În cazul în care niciunul dintre candidații prezidențiali nu obține majoritatea voturilor în primul tur al alegerilor, va avea loc un al doilea tur de scrutin pe 8 iulie, cu participarea a doi candidați care vor acumula cele mai multe voturi.

   125
  • Klaus Iohannis

   Iohannis aruncă gaz peste casa în flăcări. Va arde și el odată cu ea? Sunt convins că istoria va consemna cea mai semnificativă parte a trecerii sale, ce rămâne din el și fapte sale: cenușa toxică în vântul turbat.

   1164