23:51 21 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Vizita episcopului John Michael Botean la Misiunea Sfântul Ioan Botezătorul din Orange County. În stânga foto - preotul Chris Terheș

  Cunoscut preot, mesaj superb de Crăciun pentru români - Miracol și Eliberare

  Societate
  Sa primesc un link scurt
  52450

  "Să realizați libertatea cu care ați fost binecuvântați - sau, cum spunea Pavel, să realizam cu toții că nu mai suntem sclavi, ci fii"

  BUCUREŞTI, 25 dec — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Cea mai bună explicație a motivului întrupării și nașterii lui Isus o oferă Pavel în scrisoarea către Galateni, scrie într-un superb mesaj de Crăciun preotul greco-catolic Chris Terheș.

  "Iar când a venit plinirea vremii, Dumnezeu a trimis pe Fiul Său, născut din femeie, născut sub Lege,
  Ca pe cei de sub Lege să-i răscumpere, ca să dobândim înfierea.
  Şi pentru că sunteţi fii, a trimis Dumnezeu pe Spiritul Fiului Său în inimile noastre, care strigă: Avva, Părinte!
  Astfel dar, nu mai eşti sclav, ci fiu; iar de eşti fiu, eşti şi moştenitor al lui Dumnezeu, prin Isus Cristos." (Galateni 4, 4-7)

  Așadar, explică Terheș, "Isus trebuia să se nască din femeie, să se nasca sub Lege, ca pe cei de sub Lege să-i elibereze, ca aceștia să nu mai fie sclavi, ci fii".

  Ideea inspirată a preotului stabilit în SUA este că venirea lui Hristos înseamnă eliberare, Libertate. În același timp, spune Terheș, nicăieri nu se pune o condiționare pentru această venire — "Nu spune că a venit doar pentru cei drepți, ci că a venit pentru toți".

  "Cel mai mare dar pe care Dumnezeu ni l-a făcut a fost să-l trimită pe Fiul Său ca, ispașind și răscumpărând păcatele noastre, să ne facă liberi", scrie inspirat părintele Chris.

  Dimpotrivă, șarpele, diavolul, este opusul eliberării, iar la distrugerea lui se referă profeția bucuriei eliberării.

  "Acesta e și motivul pentru care la nașterea lui Isus se bucură cerurile. În sfarsit s-a plinit vremea profețită Evei că se va naște cel din femeie care va zdrobi capul șarpelui".

  În aceste sens vine și urarea de Sărbători a lui Chris Terheș, preotul român care trăiește în SUA și a înființat Coaliția Românilor pentru Combaterea Corupției.

  "Ce vă urez de această sărbătoare a nașterii lui Isus e să realizați libertatea cu care ați fost binecuvântați. Sau, cum spunea Pavel, să realizam cu toții că nu mai suntem sclavi, ci fii", scrie Chris Terheș, care încheie cu vorbele lui Pavel:

  "Staţi deci tari în libertatea cu care Cristos ne-a făcut liberi şi nu vă prindeţi iarăşi în jugul robiei." (Galateni 5, 1)

  "Nașterea lui Christos să vă fie de folos!", ne urează cu tâlc părintele Chris Terheș în finalul superbului său mesaj

  Tagurile:
  Mesaj, Crăciun, Chris Terheș, Canada, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei