19:45 17 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.60
 • USD17.75
 • RUB0.28
 • RON4.14
 • UAH0.72
  Copii la săniuș

  Greşeala frecventă pe care o fac părinţii iarna. Atenţionarea pediatrului

  © Sputnik / Евгений Панасенко
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  51010

  Un cunoscut medic primar pediatru, cu peste 40 de ani de experienţă, oferă sfaturi importante părinţilor în legătură cu îngrijirea copiilor în sezonul rece

  BUCUREŞTI, 30 dec — Sputnik, Doina Crainic. O greşeală pe care părinţii o fac frecvent în sezonul rece este că îşi „înfofolesc" excesiv copiii, a declarat, pentru revista Unica, dr. Ana Culcer, medic primar pediatru, şefa secţiei de neonatologie a Spitalului Universitar Bucureşti.

  „Înfofolirea" copiilor cu haine prea groase poate crea copiilor, în timp, o sensibilitate sporită, spune medicul. Ea a adăugat că încă din prima săptămână de viaţă copiii pot fi scoşi la aer, iar în perioadele când cel mic este răcit nu trebuie evitată baia, fiindcă igiena este atunci foarte importantă.

  De asemenea, micuţii nu trebuie „îndopaţi" foarte mult de părinţi şi bunici, care consideră că oferindu-le copiilor multe dulciuri îşi manifestă astfel dragostea. Cea mai mare greşeala este să vă obişnuiţi copilul să mănânce mult şi nesănătos, ceea ce favorizeaza dezvoltarea obezităţii, în timp ce organismul nu primeşte vitaminele şi mineralele necesare, ceea ce le scade imunitatea.

  Un alt sfat pe care îl dă medicul pediatru este de a nu-l suprasolicita pe copil cu multe activităţi extraşcolare, precum limbi străine, dans, pian, diverse cursuri etc. Copiii au nevoie să se relaxeze şi să se joace în timpul liber. Mişcarea în aer liber este foarte importantă.

  Totodată, este esenţial ca în familie să fie o atmosferă liniştită şi veselă, nu tensionată, pentru a nu stresa copilul, fiindcă stresul îi poate cauza şi probleme de sănătate.

  Copilul poate avea de suferit şi din cauza unor substanţe din produsele casnice sau cosmetice care îi pot provoca alergii: balsam de rufe, detergenţi, tot felul de parfumuri, ordorizant de cameră etc. Alergiile pot fi adesea confundate cu răceala şi trebuie să fiţi atenţi la manifestările acesteia. De asemenea, aerul uscat şi căldura excesivă pot afecta negativ starea copilului.

  Tematic

  În SUA o familie cu trei copii va fi congelată
  Atenţie, părinţi: pericolul neașteptat din sucul de fructe pentru copii
  Atenţie, părinţi: substanţele nocive din şerveţelele umede pentru copii
  Tagurile:
  iarna, sfaturi, copii, Pediatru


  Știrile Zilei