17:29 18 Mai 2021
În direct
 • EUR21.61
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.39
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  24050

  Legătura cu „maşina secretă", lansată duminică de compania californiană SpaceX, ca parte a unei misiuni pentru guvernul SUA, a fost pierdută

  BUCUREŞTI, 9 ian — Sputnik, Doina Crainic. Satelitul american secret Zuma, lansat duminică de compania californiană SpaceX, ar fi dispărut, relatează Wall Street Journal, referindu-se la doi oficiali care au dezvăluit că legătura cu satelitul a fost pierdută.

  Potrivit acestora, vehiculul secret, construit de compania Northrop Grumman, nu a reușit să se separe de cea de-a douaa treaptă a rachetei Falcon 9. S-ar fi dezmembrat sau deteriorat, căzând în mare.

  Statele Unite au lansat o investigație, dar deocamdată nu există nicio dovadă de deturnare sau referitoare la vreo altă intervenție.

  „Nu comentăm asupra acestei misiuni. Însă, în momentul de faţă, datele obținute arată că Falcon 9 își îndeplinește misiunea în mod normal", a declarat purtătorul de cuvânt al SpaceX, James Gleason.

  Duminică, 8 ianuarie, compania SpaceX a anunțat lansarea cu succes a rachetei Falcon 9 cu un vehicul secret la bord, ca parte a unei misiuni pentru guvernul SUA.

  Lansarea ar fi trebuit să aibă loc în noiembrie, dar a fost amânată de mai multe ori din diverse motive.

   

  Tematic

  Văzui spectacolul căderii: video cu satelitul ”Meteor-M” în picaj
  (VIDEO) Rușii au lansat o rachetă în spațiu cu peste 70 de sateliți
  Satelitul rusesc "Sova" începe testele de zbor
  Tagurile:
  lansare, satelit, pierdere, SUA

  Știrile Zilei