02:00 05 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  14614

  Într-o școală de gramatică pentru fete din Marea Britanie va fi interzisă utilizarea cuvântului „fată” pentru a nu discrimina sau jigni persoanele transgender

  BUCUREȘTI, 10 ian — Sputnik. Pedagogii școlii de gramatică pentru fete din orașul Altrincham au interzis elevelor să utilizeze cuvântul "fată", pentru a nu jigni persoanele transgender, anunță Daily Mail.

  Într-o scrisoare adresată părinților, directorul Stephanie Gill, a aduce la cunoștinț că instituția a reacționat la provocările cu care se confruntă studenții care au îndoieli cu privire la identitatea lor de gen și nu se identifică drept fete.

  În adresare ei, pedagogilor li se recomandă utilizarea cuvântului "studenți" în raport cu tinerii care își fac studii. Cu toate acestea, cuvântul „fete" din denumirea școlii va fi păstrat.

  Potrivit Daily Mail, unii localnici au reacționat negativ la noile măsuri.

  "Când am deschis scrisoarea, nu eram sigură dacă e vorba de o glumă sau nu. Mi se pare cumva anormal", a declarat unul din părinți.

  „E ridicol. Trăim în niște vremuri în care trebuie să respectăm opiniile oamenilor și dacă cineva are probleme legate de genul lor sau sexualitatea, trebuie să fim înțelegători. Însă fetele trebuie să fie numite în continuare fete", consideră un localnic.

  "Intenția este bună, însă față de copiii care au probleme cu identitatea de gen, trebuie să avem o atitudine respectoasă, fără să alterăm limba engleză, pentru a ne acomoda lor”, a menționat reprezentantul grupului de inițiativă "Campania pentru o educație adevărată", Chris McGovern.

  Tematic

  Profesoara care refuză să-l predea pe Eminescu, dată afară din școală
  Revoltător: perversiunile sexuale ar putea fi studiate la școală și grădiniță
  Polonia ar putea reintroduce instruirea militară în școală
  Tagurile:
  Daily Mail, transgender, elevi, Școală, Corectitudine politică, Marea Britanie

  Știrile Zilei