23:29 20 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.16
 • RUB0.26
 • RON4.17
 • UAH0.61
  Drone lansate de teroriști spre bazele rusești din Siria

  Cum arată dronele artizanale capabile să spulbere o bază militară

  © Photo: Ministerul Apărării al Federației Ruse
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria (380)
  46040

  Ministerul Apărării al Federației Ruse a publicat noi imagini cu aparatele de zbor implicate în tentativa de atac asupra aerodromul Khemeymim și infrastructurii portuare din Tartus

  BUCUREȘTI, 10 ian — Sputnik. Trei dintre dronele capturate dau o idee clară despre tehnologiile aplicate de teroriști. Construite din lemn și placaj, îmbrăcate în foi de polietilenă verde și consolidate cu scotch, ele, totuși, sunt în stare să ducă spre țintă bombe șa alți explozibili.

  În noaptea de 6 ianuarie 2018, militanții din așa-zisa opoziție moderată siriană au întgreprins din zona localității Muazzar, controlată de ei, o încercare de atac cu 13 aparate de zbor teleghidate asupra celor două baze militare ruse din această țară.

  Șapte drone au fost distruse cu rachete antiaeriene"Pantsir-S". Armata rusă a reușit să preia controlul asupra celorlalte șase, dintre care trei au detonat din cauza coliziunii cu solul și trei au aterizat fără a prezenta vreun pericol.

  Ministerul rusesc al Apărării a declarat că tehnologia folosită pentru atac este una avansată, utilizată de țările dezvoltate. Pentagonul, a replicat că astfel de dispozitive sunt „în vânzare liberă".

  Kremlinul, la rândul său, a asigurat că bazele ruse dispun ”de toate cele necesare pentru a face față unor astfel de atacuri teroriste”.

  Тема:
  Războiul din Siria (380)
  Tagurile:
  noi imagini, capturate, drone, Ministerul Apărării al Federației Ruse, Rusia, Siria
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei