00:02 27 Noiembrie 2020
În direct
 • EUR20.46
 • USD17.22
 • RUB0.23
 • RON4.20
 • UAH0.61
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  11114

  Este vecin „de proprietăţi" cu „moşia de la Nana". Negocierea cu fostul preşedinte a fost dură, fiecare şi-a apărat interesele

  BUCUREŞTI, 12 ian — Sputnik, Georgiana Arsene. Gheorghe Dume este fermier. Timp de 26 de ani, până în 2005, a fost director al întreprinderii judeţene de nutreţuri combinate din Călăraşi.

  Povestea sa nu ar fi atras atenţia opiniei publice, doar pe aceea a unui grup de profesionişti în domeniu. Ce îl face, însă, mai special pe Gheorghe Dume este alăturarea sa de fostul preşedinte Traian Băsescu. „Alăturare" în sens de relaţie de afaceri pentru că, aşa după cum informează Agrointel, acesta este „arendaşul celor 290 de hectare pe care familia fostului preşedinte Traian Băsescu le deţine la Nana".

  Fermierul lucra terenurile aflate „peste drum" de cele ale lui Băsescu, iar când acesta din urmă a rămas fără cei care îi prestau muncile agricole, a apelat la vecin. Se întâmpla în anul 2013, când Băsescu era preşedinte. Gheorghe Dume spune că lucrează cu plăcere terenurile şi că sunt 300 de hectare la un loc.

  „Contractul a fost negociat cu domnul preşedinte Traian Băsescu, care era administratorul terenului. În negocierea contractului, ca la orice contract, trebuia să-ţi aperi interesul, iar domnul Băsescu ştie să şi-l apere. De când e senator, administrator al terenului e doamna Maria Băsescu. Doamna este o femeie deosebită", a declarat fermierul, potrivit sursei citate.

  Tematic

  Băsescu vrea introducerea leului românesc în Republica Moldova
  Emoții pentru Băsescu. Fiica sa, citată la DNA într-un dosar de corupție
  Traian Băsescu, citat de Parchetul General în dosarul de spălare de bani
  Tagurile:
  teren agricol, arendaș, Gheorghe Dume, Traian Băsescu, România

  Știrile Zilei