13:37 30 Martie 2020
În direct
 • EUR19.91
 • USD18.09
 • RUB0.23
 • RON4.12
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  39510

  Călătorii trebuie să ştie asta! Mai multe state se află sub atenţionări de vreme rea

  BUCUREŞTI, 18 ian — Sputnik, Georgiana Arsene. Nu doar România și Moldovea sunt afectate de vremea rea, ci şi alte state. În acest sens, Ministerul român de Externe a emis mai multe avertizări de călătorie.

  Astfel, dacă vreţi să călătoriţi în Ucraina, trebuie să ştiţi că se anunţă căderi masive de zăpadă, vânt puternic şi carosabil alunecos. Regiunile Chernihiv, Sumy, Cerkasî, Poltava, Kirovograd, Odessa, Mykolaiv şi Transcarpatia se vor confrunta cu condiţii meteorologice severe, vânt puternic de 15-20 m/s, viscol şi căderi de zăpadă de până la 40 cm. În Kiev, stratul de zăpadă poate ajunge până la 20 cm.

  Dacă veţi merge în regiunile Dnipropetrovsk, Zaporojie şi Herson, trebuie să vă pregătiţi să faceţi faţă ploii torenţiale, lapoviţei şi rafalelor de vânt puternic, cu viteze de 25-28 m/s. Nu este exclus să fie îngreunată circulaţia autovehiculelor, din pricina stratului gros de zăpadă şi a gheţii.

  Autorităţile din Germania se aşteaptă la unele fenomene meteo severe, sub formă de ploaie, zăpadă şi grindină, care vor avea ca urmare formarea de polei pe străzi şi trotuare. Se mai anunţă furtuni cu vânt foarte puternic, care va ajunge la o viteză de 100 km/oră.

  Olanda se află sub atenţionare de cod portocaliu de vânt puternic şi furtună.

  Se aşteaptă rafale puternice de vânt, cu viteze cuprinse între 80 şi 100 km/oră pe întreg teritoriul Olandei. În cea de-a doua jumătate a dimineţii şi până la începutul după-amiezii, în sud-vestul, vestul, centrul şi estul ţării, vântul poate să atingă o viteză între 100 şi 120 km/oră. În zona de coastă, viteza vântului poate atinge chiar şi 130 km/oră.

  În nordul provinciilor Brabant şi Limburg se anunţă cod galben de vânt. În Groningen şi Drenthe, în cursul dimineţii va ninge.

  Aeroportul Schiphol din Amsterdam avertizează cu privire la producerea unor perturbări pronunţate ale traficului aerian pe parcursul întregii zile de astăzi. Din pricina vântului puternic există posibilitatea ca zborurile să fie operate cu întârzieri sau chiar anulate.

  Până mâine, 19 ianuarie, în Turcia se anunţă furtuni cu intensificări considerabile ale vântului. Populaţia este avertizată că vântul va foarte puternic, existând posibilitatea dislocării acoperişurilor şi a căderii de copaci.

  Compania de transport maritim IDO a anunţat anularea unor curse de ferryboat şi autobuz maritim pe Bosfor şi Marea Marmara. Cetăţenii români care vor călători în Istanbul sunt sfătuiţi să fie prudenţi.

  Tagurile:
  Trasee, vremea, Circulație, Călătorii, Drumuri blocate, Meteo, Avertizare, ANM


  Știrile Zilei