22:01 27 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.10
 • USD17.38
 • RUB0.23
 • RON4.33
 • UAH0.62
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  6710

  Organizația Mondială a Sănătății a inclus dependenţa de jocurile video în rândul bolilor mintale, în documentul „Clasificarea Internațională a Bolilor și Problemelor de Sănătate" din 2018. Astfel, pentru prima dată, această afecţiune este recunoscută oficial ca tulburare mintală

  BUCUREŞTI, 20 ian — Sputnik, Doina Crainic. Este prima dată când OMS include „dependenţa de jocurile video" în lista bolilor, varianta revizuită a listei urmând să fie publicată în 2018.

  După cum se precizează pe site-ul oficial al organizaţiei, persoana care suferă de dependenţa de jocuri video sau jocuri digitale acordă prioritate tot mai mare acestei pasiuni faţă de alte activităţi zilnice şi interese, fără să-şi poată controla comportamentul şi în ciuda apariţiei consecinţelor negative.

  Potrivit medicilor, simptomele nu sunt greu de recunoscut: dependența apare atunci când această obişnuinţă prevalează asupra oricărui aspect al vieții, iar persoana afectată nu ţine cont de numărul de ore petrecute în acest mod sau de efectele negative asupra sănătății, care pot fi foarte grave.

  Pentru a fi diagnosticată tulburarea, modelul de comportament trebuie să aibă o gravitate suficient de mare astfel încât să determine afectarea semnificativă a vieţii personale, familiale, sociale, să aibă un impact negativ asupra performanţelor şcolare sau asupra carierei persoanei, mai precizează OMS.

  Tematic

  Pentru nostalgici, Nintendo relansează jocurile video DENDY din anii 80-90
  Lovitură grea pe piața jocurilor de noroc din Moldova
  Tagurile:
  din 2018, Boală mintală, oficial, dependență, Jocuri video, OMS

  Știrile Zilei