11:16 21 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Proteste la București

  Zi grea pentru România - sunt anunţate două proteste

  © AFP 2019 / ANDREI PUNGOVSCHI
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  113212

  „S-a pus în practică scenariul Revoluţiei din 1989!". Un alt protest va fi organizat de monarhişti

  BUCUREŞTI, 20 ian — Sputnik, Georgiana Arsene. Ziua de astăzi se anunţă una foarte încărcată pentru România. Şi aceasta pentru că sunt anunţate două proteste: unul al celor de la #Rezist şi altul al susţinătorilor Monarhiei. Care este scopul acestor manifestaţii?

  „O nouă revoluţie"

  Protestatarii #Rezist devin tot mai virulenţi în campania lor de promovare a manifestaţiilor.

  Într-un clip postat pe Youtube, jurnalistul Mălin Bot, devenit simbol al protestarilor #Rezist, incită la ieşirea în stradă şi anunţă o nouă revoluţie.

  „Încercăm să terminăm ceea ce s-a început în 1989. A început la Timişoara, tot într-o dată de 20.", a declarat Bot care a adăugat că se simte „demonizat", el şi restul protestatrilor, de cei care nu sunt de acord cu acţiunile lor.

  În timp ce Bot susţine că ieşirea oamenilor în stradă nu ar însemna validarea sau invalidarea acţiunilor #Rezist, ci ar fi o faptă menită să asigure generaţiilor viitoare un viitor mai bun, fostul deputat al Partidului Mişcarea Populară, Gelu Vişan, spune, pe pagina sa de Facebook, că protestul de astăzi este bine pus la punct şi că participanţii sunt aduşi organizat la Bucureşti.

  „USR-PNL şi (din păcate) PMP, cu autocarele la miting. Sute de persoane din fiecare judeţ, normă de partid. (…) S-a pus în practică scenariul Revoluţiei din 1989", a scris Vişan.

  Practic, acesta confirmă ceea ce spunea Mălin Bot referitor la o nouă revoluţie. Să nu uităm că evenimentele de la Timişoara, la care face Bot referire în clip, au fost soldate cu morţi, la fel ca la Bucureşti. Astăzi, al a anunţat continuarea acelor proteste.

  Bileţele de iubire pentru Custodele Coroanei

  Monarhiştii au şi ei, astăzi, protestul lor, la ora prânzului, anunţat tot pe Facebook.

  Ei vor să lase la poarta Palatului Elisabeta bileţele cu mesaje de iubire şi susţinere pentru Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta. Ei spun că vor ruga pe cineva din administraţia Palatului să i le ducă Majestăţii Sale.

  Ei vor să protesteze faţă de intenţia autorităţilor de a evacua Familia Regală din Palatul Elisabeta.

  Ieri, Custodele Coroanei a avut o întâlnire cu primarul general al Capitalei, informează DCnews. Oare, dincolo de formalisme şi evocarea personalităţii Regelui Mihai, nu s-au purtat şi discuţii referitoare la Palatul Elisabeta?

  Tematic

  „Rezistenții" - Un mesaj ciudat circulă pe Internet
  Peste câteva ore - acțiune în forță #REZIST la sediul central PSD
  Celebrul Daniel Ghiță, la protest contra Pieței! Vrea răspundere totală! (Video)
  Protest la ambasada SUA de la București împotriva deciziei lui Trump
  Ultimatum monarhist: schimbați Constituția sau luăm președinția!
  Monarhia în România - două Sondaje cu rezultate surpriză!
  Tagurile:
  monarhiști, REZIST, proteste, România


  Știrile Zilei