23:59 20 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.16
 • RUB0.26
 • RON4.17
 • UAH0.61
  Fifor Mihai

  Mihai Fifor s-a ținut de cuvânt - ofertă generoasă a Armatei Române

  © Facebook / Fifor Mihai
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  21220

  "Ideea de medicină militară în România trebuie regândită", declara Mihai Fifor în octombrie, în cadrul ceremoniei de deschidere a celei de a 7-a ediţii a Conferinţei "Zilele Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila", din Bucureşti.

  BUCUREȘTI, 20 ian — Sputnik. Proaspătul ministru al Apărării spunea atunci că "nimeni nu subestimează capacitatea învăţământului medical românesc", dar opina că trebuie să luăm exemplu și de la alte țări cum au organizat acest important domeniu.

  "Dacă militarii români trăiesc în momentul de faţă, în Afganistan, de pildă, asta se datorează intervenţiei exemplare a medicilor din prima linie", afirma ministrul Apărării.

  Iată că în cursul zilei de ieri, 19 ianuarie, la doar trei luni după acea declarație, Mihai Fifor, împreună cu reprezentanți ai instituțiilor de resort din Sistemul de ordine publică, apărare şi siguranţă naţională, ai Ministerului Educației și ai Ministerului Sănătății, a aprobat creșterea numărului de locuri pentru formarea medicilor militari în anul universitar 2018-2019.

  Concret, este vorba de 170 de locuri pentru specialitatea medicină generală, 15 pentru medicină dentară și 15 locuri pentru disciplina farmacie. Din informațiile oferite de MApN aflăm și repartizarea acestor locuri.

  București — 70 de locuri pentru specialitatea medicină generală, 15 locuri pentru specialitatea medicină dentară și 15 locuri pentru specialitatea farmacie; Târgu Mureș — 100 de locuri pentru specialitatea medicină generală.

  Este de subliniat că această suplimentare a locurilor s-a făcut după "identificarea necesităților reale de dezvoltare" ale sistemului medical militar, pentru aceasta existând acordul rectorilor UMF Carol Davila București și UMF Târgu Mureș, care vor asigura activitatea didactică.

  Reamintim că, în decembrie, ministerul condus de Mihai Fifor a preluat oficial și Institutul Cantacuzino, iar printre cele mai importante preocupări ale ministrului este relasarea producției de vaccinuri, scop pentru care s-a propus angajarea, prin concurs, a peste 200 de specialiști.

  Tematic

  Bravele "doamne cu epoleți": top-5 al celor mai feminizate armate din lume
  A supraviețui după căderea avionului de la 600 m: miracol, nu și record!
  Tagurile:
  locuri, formare, cadre, medicina militarâ, universități, Ministerul apărării, Mihai Fifor, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei