05:25 21 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.19
 • USD17.77
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Laura Codruța Kövesi (140)
  760111

  „DNA este instrumentul de tortură psihică a societăţii în care trăim". Cu ce ar urma să fie înlocuită instituţia

  BUCUREŞTI, 22 ian — Sputnik, Georgiana Arsene. Celebra avocată Laura Vicol a postat, pe pagina sa de Facebook, un mesaj extrem de dur la adresa Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi îi solicită ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, desfiinţarea acestei instituţii. În locul DNA ar trebui înfiinţate, în cadrul Parchetului General, „secţii de cercetare a faptelor de corupţie".

  Vicol susţine că DNA „este instrumentul de tortură psihică a societăţii în care trăim", deoarece este modalitatea prin care aleşii şi nu numai ei sunt manipulaţi, înfricoşaţi, ameninţaţi şi încarceraţi dacă „nu răspund la comenzile statului de drept".

  Avocata lansează un atac extrem de dur la adresa şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, despre care spune că răspunde unor comenzi, în urma cărora redeschide dosare vechi chiar şi de zece ani.

  „Este incalificabil, imoral şi abuziv să deschizi dosare după 7-8-10 ani unor persoane pe gâtul cărora trebuie să pui bocancul de procuror pentru că aşa ai primit comandă de la şefa supremă care tot o marionetă este şi ea. Însă 7-8-10 ani de aşteptare nu pot fi justificaţi în faţa nimanui, ce-ai păzit în tot acest timp sau de ce ai închis ochii atâta vreme?", întreabă Laura Vicol.

  Evident că există şi dosare bine instrumentate de către procurori cu coloană vertebrală şi aleşi corupţi ce au plătit pentru faptele lor, mai este de părere avocata. Din nefericire, aceste lucruri se pierd în noianul de abuzuri făcute „în mod constant de procurorii corupţi de putere din DNA".

  „Pe holurile bine încălzite şi late de 6m ale clădirii din strada Ştirbey Vodă (sediul DNA-nota Georgiana Arsene) aş prefera să văd îngrijiţi copii abandonaţi care au rămas fără acoperiş sau bătrâni care să-şi petreacă ce le-a mai rămas din viaţă", a comentat cu amărăciune Vicol.

  Тема:
  Laura Codruța Kövesi (140)

  Tematic

  DNA, în pericol! Despăgubire uriașă cerută statului
  Curtea Constituțională lovește DNA și SRI
  DNA a început să ancheteze și în Franța!
  „Să dea Dumnezeu să-ţi revii şi să nu mai ataci DNA!”
  Principele Radu și Principesa Margareta, într-un dosar la DNA
  Afirmația zilei: "Îi va lua locul Laurei Kovesi la șefia DNA"
  Un cunoscut politician face cel mai dur atac la adresa DNA
  Nașul lui Prigoană reținut de DNA - dar și lovitură financiară!
  Tagurile:
  Desființare, DNA, Laura Codruţa Kovesi, Laura Vicol, România


  Știrile Zilei