21:48 14 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.41
 • USD17.13
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  60 0 0

  Începând de luni, a fost lansat un instrument online prin care şoferii pot obţine mult mai uşor detalii legate de asigurarea maşinii şi de încadrarea în clasa B/M

  BUCUREŞTI, 22 ian — Sputnik, Doina Crainic. Potrivit unui comunicat al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), şoferii au de astăzi acces la un instrument online prin care se pot obţine informaţii despre încadrarea în clasa bonus-malus (B/M) a autovehiculului asigurat prin RCA.

  Şoferii pot căuta detalii simultan pentru maximum cinci vehicule, iar criteriile de căutare sunt numărul de înmatriculare sau numărul de identificare a autovehiculului.

  „Acest instrument oferă un plus de transparenţă în ceea ce priveşte detaliile contractelor  şi, de asemenea, informează în permanenţă asiguraţii cu privire la clasa de B/M în care sunt încadraţi", a declarat Leonardo Badea, preşedintele ASF.

  Aplicaţia este foarte utilă, întrucât, prin sistemul bonus-malus, tariful poliţelor auto poate fi redus (bonus), dacă în anul anterior asiguratul nu a avut daune, sau mărit (malus), dacă asiguratul a înregistrat daune.

  Potrivit noii legislaţii din domeniul asigurărilor (art. 32 din Norma ASF nr. 20/2017), în situaţia în care un asigurat care este persoană fizică deţine mai multe vehicule, acesta beneficiază de aceeaşi clasă a sistemului B/M pentru toate vehiculele, respectiv, de cea mai favorabilă asiguratului. În cazul persoanelor juridice, sistemul B/M se aplică pentru fiecare vehicul în parte.

  Prin interogări succesive — pentru date de referinţă diferite —, acest instrument online permite utilizatorilor să genereze şi un istoric al încadrării în clasele de B/M ale autovehiculelor deţinute.

  Tematic

  Noua lege RCA / Auto: cum primești banii în caz de accident
  Asigurările RCA: veste bună pentru şoferii corecţi
  Noi modificări pentru șoferi: prima RCA s-a scumpit
  Tagurile:
  incadrare b/m, instrument online, soferi, vehicul, RCA, ASF, România


  Știrile Zilei