17:44 17 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.00
 • USD17.28
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.62
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  69420

  Un părinte a ieşit cu copilul său în parc după-amiaza. Stând pe bancă în timp ce copilul se juca în parc, acest părinte obişnuia să facă ceea ce pentru foarte mulţi dintre noi este deja o obişnuinţă. Însă ceea ce s-a întâmplat peste puţin timp a fost ca o lecţie pentru acest părinte, care a trecut printr-o adevărată sperietură

  BUCUREŞTI, 31 ian — Sputnik, Doina Crainic. Nişte tineri s-au gândit să realizeze un experiment social. O mamă era îngrijorată că soţul ei, atunci când ieşea cu copilul în parc, obişnuia să stea cu ochii în ecranul telefonului, scriind mesaje sau citind, în loc să fie atent la ceea ce face copilul.

  În cadrul experimentului, puteţi vedea cum copilul este răpit foarte uşor din parc de unul dintre tineri, chiar din faţa tatălui, care nu bagă de seamă ceea ce se întâmplă, fiind atent să scrie ceva pe telefon. Copilul este ademenit cu dulciuri şi luat din parc.

  Acest video arată cât de uşor poate fi răpit un copil chiar din faţa părinţilor dacă aceştia nu sunt atenţi. Când ieşiţi cu copiii în natură, lăsaţi deoparte telefoanele şi alte dispozitive electronice, pentru a nu vă supune unor astfel de riscuri. Totodată, petrecerea timpului cu familia în aer liber este şi un prilej de îmbunătăţire a relaţiilor dintre membrii familiei prin restabilirea comunicării nonverbale, cum arată un studiu recent, dar şi de a lua o pauză binevenită de la tehnologie.

  Tematic

  Atenţie, părinţi! De ce nu sunt bune jucăriile electronice pentru copiii voştri
  Cum poţi fi un părinte mai bun în 2018. Iată 5 metode simple
  Greşeala frecventă pe care o fac părinţii iarna. Atenţionarea pediatrului
  Atenţie, părinţi: pericolul neașteptat din sucul de fructe pentru copii
  Tagurile:
  atenție, părinți, copii, Răpire, pericol

  Știrile Zilei