18:52 24 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.59
 • USD18.20
 • RUB0.29
 • RON4.36
 • UAH0.69
  Tudorel Butoi

  Colonelul Tudorel Butoi - atenționare și soluție pentru parlamentari

  © Facebook / Tudorel Butoi
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  33320

  Un aspect ignorat de parlamentari și alți demnitari este scos în față de cel mai experimentat profiler al Poliției Române

  BUCUREȘTI, 5 feb — Sputnik, Evan Răutu. În ultima vreme scandalurile datorate unor accidente rutiere neobișnuite au proliferat, culminând cu episodul celor doi soți drogați care, bătându-se în timp ce mașina rula cu viteză, au lovit mai multe mașini într-o intersecție din Capitală.

  Presa a relatat în cursul zilei de ieri aceste caz sinistru, insistând pe aspectul bizar al multiplelor incidente rutiere în care fusese implicat șoferul drogat în decursul anilor — fără să aibă vreodată carnet!

  Cum este posibil ca poliția să permită ca un asemenea individ să se afle la volan — și chiar cum se află în libertate, după asemenea recidive, au întrebat mai mulți ziariști. Legea, se scuză polițiștii, nu este acoperitoare.

  Într-o intervenție la un post TV, colonelul profesor univ. Tudorel Butoi, cel mai avizat psiholog și profiler al Poliției Române, a expus un aspect ignorat de foarte multe ori de legiuitor: urmărirea modului în care se aplică o lege dată de Parlament, ca și eventualele modificări ce trebuie aduse după observarea modului în care actul normativ este pus în practică.

  Într-adevăr, colonelul Butoi se referă la un aspect al activității legislative ignorat de parlamentari — urmărirea efectelor unei legi. "În competența parlamentarului intră legiferarea și controlul, deci coroborarea celor două aspecte e firească — dar nu este și aplicată", ne-a declarat analistul Sputnik, Dragoș Dumitriu, fost parlamentar.

  "De fapt, oricare instituție cu drept de a iniția acte normative are această obligație, deci și MAI și, mai ales, Guvernul, vorbind de cazurile la care s-a referit profesorul Butoi", ne-a declarat Dragoș Dumitriu. "Este bine că experimentatul om al legii a atras atenția asupra acestui aspect, ar putea responsabiliza instituțiile statului, mai ales legislativul". 

  Tagurile:
  Legi, Accident, permis, parlamentari, Tudorel Butoi, România


  Știrile Zilei