12:08 22 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.19
 • USD17.45
 • RUB0.24
 • RON4.35
 • UAH0.62
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  116910

  Din cauza variaţiilor de temperatură specifice acestei perioade, un număr tot mai mare de copii au ajuns la urgenţe, în ultimele zile. Care sunt simptomele care ar trebui să vă alarmeze şi ce recomandă medicul

  BUCUREŞTI, 5 feb — Sputnik, Doina Crainic. Medicii spun că ultimele gărzi la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul de Copii „Sf. Maria" din Iaşi au fost foarte aglomerate, aici ajungând peste 170 de copii, dintre care mai mult de jumătate cu viroze respiratorii, potrivit ziaruldeIasi.ro.

  Părinţii trebuie să meargă de urgenţă la medic cu copilul dacă observă următoarele simptome: febră mare, de 40 de grade, congestie nazală, letargie, stare generală de rău, dureri musculare sau dureri de cap, lipsa poftei de mâncare.

  Medicii recomandă consumul de ceaiuri sau sucuri de fructe, deoarece, în astfel de cazuri, infecţia dezhidratează organismul vulnerabil al copiilor. De asemenea, potrivit qbebe.ro, pentru copiii infectaţi se recomandă repaos fizic la domiciliu, infuzii de muşeţel sau salvie, ceaiuri fierbinţi îndulcite cu miere, comprese calde aplicate pe gât, tablete de supt, pentru tuse.

  În afară de tratamentul medicamentos, ajută şi aceste tratamente naturiste: ceaiul de ghimbir proaspăt, cu suc de lămâie şi miere; inhalaţii cu ulei de arbore de ceai sau ulei de mentă; o ceapă tăiată felii se pune noaptea pe noptieră, întrucât substanţele volatile ameliorează guturaiul.

  Pentru a preveni virozele respiratorii, trebuie păstrată o igienă riguroasă, copiii trebuie să se spele frecvent pe mâini, să evite contactul cu persoanele bolnave şi aglomeraţiile, să doarmă bine şi să mănânce sănătos.

  Tagurile:
  îngrijiri, viroze, tratament, copii, Iași, România

  Știrile Zilei