02:07 12 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.21
 • USD17.34
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  Liviu Pop

  Castrarea chimică a pedofililor şi eliminarea calificativelor şcolare

  © Photo : Blogul lui Liviu Pop
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  23910

  Când nu are răspuns, Pop zice cum visează să „abramburească" învăţământul

  BUCUREŞTI, 5 feb — Sputnik, Georgiana Arsene. Fostul ministru al Educaţiei, cel care a făcut praf prima parte a acestui an şcolar prin măsurile adoptate, continuă să aibă idei. Despre cum trebuie reformat învăţământul.

  Astăzi, fostul ministru, devenit, între timp, preşedintele Comisiei pentru învăţământ din Senat, a declarat că doreşte eliminarea calificativelor din învăţământul primar.

  Senatorul Pop a făcut această declaraţie ca răspuns la întrebarea jurnaliştilor privind modul în care vede el propunerea legislativă a deputatului Cătălin Rădulescu, privind castrarea chimică a pedofililor.

  Ideea sa nu e rea, deoarece calificativele nu permit notarea corespunzătoare a elevilor. Astfel, pentru mai multe greşeli, un elev poate primi un calificativ de Bine, iar un altul, care a făcut mai mult de suficient, dar în nici un caz de Foarte Bine, primeşte tot Bine. Acesta este doar unul din motivele pentru care eliminarea calificativelor ar fi un lucru bun. O întoarcere la sistemul vechi de notare ar fi mult mai cinstit atât pentru elevi, cât şi pentru profesori şi părinţi.

  Nu aceasta este şi viziunea lui Liviu Pop.

  El se vrea un revoluţionar, un om care schimbă totul cu iniţierea unui proiect de lege în acest sens.

  „Şi eu o să depun un proiect de lege prin care vreau să eliminăm calificativele în învăţământul primar. Să nu mai fie calificative pentru elevi, dar asta este părerea mea. Până nu o să discut în interiorul grupului, nu o să pot să spun că depun iniţiativă legislativă. Evaluarea elevilor să se facă aşa cum există astăzi în unele ţări ale Uniunii Europene, pe alte criterii. E o discuţie mai amplă şi pentru asta trebuie schimbată legea educaţiei naţionale", a declarat senatorul Pop, citat de DCNews.

  Despre testarea elevilor în Europa puteţi citi aici.

  Astfel vă veţi da seama cât de aberantă este iniţiativa lui Liviu Pop, fiindcă, în primul rând, nu există un tip standard de evaluare în toate ţările Uniunii Europene.

  Tematic

  Petiția pentru păstrarea lui Pop, un delir!
  EXCLUSIV: Senatorul PSD Liviu Pop, atac frontal la Premier
  Liviu Pop (PSD): Tehnocrații sabotează economia națională
  Tagurile:
  învăţământul primar, eliminarea calificativelor, răspuns, Pedofili, Castrarea chimică, întrebare, Liviu Pop, România


  Știrile Zilei