11:21 24 Martie 2019
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.25
 • RUB0.27
 • RON4.13
 • UAH0.63
  Laura Codruța Kovesi

  „Lupta împotriva corupţiei, varianta DNA, pretext de răfuieli politico-mafiote!"

  © AFP 2019 / DANIEL MIHAILESCU
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  78110

  Un jurnalist celebru lansează o ipoteză interesantă privind dosarul Microsoft şi implicaţiile acestuia asupra şefei DNA. Nu o incomodează, dimpotrivă...

  BUCUREŞTI, 6 feb — Sputnik, Georgiana Arsene. Jurnalistul Ion Cristoiu lansează, în editorialul de astăzi din Evenimentul Zilei, o ipoteză interesantă referitoare la dosarul Microsoft.

  Acesta spune că Augustin Lazăr, „intrând în planul diversionist de micşorare a dezastrului, a anunţat că Parchetul ar putea să declare recurs în interesul legii împotriva deciziei de prescripţie".

  În aparenţă, această decizie ar însemna „o unghie în gât pusă Codruţei Kovesi". În fapt, însă, ar reprezenta o „mână de ajutor".

  „Dacă Parchetul se gândeşte să deschidă recurs înseamnă că victimele sunt, totuşi, vinovate de corupţie, şi că le-a salvat doar faptul c-a intervenit prescripţia", notează Cristoiu.

  Datele din dosar, mai adaugă acesta, arată că toate cele şase persoane — Ecaterina Andronescu, Mihai Tănăsescu, Dan Nica, Adriana Ţicău, Alexandru Atanasiu, Şerban Mihăilescu — au fost „înhăţaţi" din motive politice.

  Dacă acest dosar ar fi fost clasat pe motiv că nu există fapta s-ar fi demonstrat caracterul abuziv al anchetei. Şi atunci, explică jurnalistul, s-a trecut la tărăgănarea dosarului, până la prescriere.

  Care prescriere nu reprezintă, însă, decât un tertip, bun pentru a-i servi interesele şefei Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

  „Şmecheria cu prescrierea e manevra descoperită de Laura Codruţa Kovesi pentru a ascunde cruntul adevăr: lupta împotriva corupţiei în varianta DNA e practic un pretext de răfuieli politico-mafiote", a concluzionat Cristoiu.

  Tagurile:
  Răfuieli politice, DNA, Ion Cristoiu, Laura Codruţa Kovesi, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei