23:25 20 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.16
 • RUB0.26
 • RON4.17
 • UAH0.61
  Drones

  NOU: Contrabandă cu drona peste Prut (VIDEO)

  © Photo : Pixabay
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  21521

  Mai nou, contrabandiștii sunt în pas cu moda și caută noi modalități de a trece ilegal mărfuri peste hotare

  BUCUREȘTI, 13 feb — Sputnik. O tentativa de a trece peste frontieră țigări de contrabandă cu ajutorul unei drone a fost curmată de polițiștii de frontieră.

  „Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au depistat un vehicul aerian fără pilot (UAV) tip quadcopter, construit artizanal, cu ajutorul căruia au fost trecute peste frontieră 12.500 ţigarete de provenienţă moldovenească, ambalate într-un colet de mici dimensiuni”, anunță Poliția de Frontieră Iași.

  Potrivit jri.ro, luni seara, în jurul orei 20.00, „poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere în zona de responsabilitate, au sesizat pe direcţia localităţii de frontieră Podu Jijiei, comuna Golăieşti, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni (specific unei drone), care a traversat frontiera dintre Republica Moldova în România”.

  Sunt efectuate cercetări pentru identificarea persoanelor implicate, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

  Tematic

  Noi detalii șoc privind atacul cu drone asupra bazelor ruse din Siria
  Cum arată dronele artizanale capabile să spulbere o bază militară
  Atacul asupra bazelor Khmeimim și Tartus, reacția Moscovei și imagini cu dronele
  Tagurile:
  Poliția de frontieră, Dronă, Contrabandă cu țigări, Iași
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei