18:45 16 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.31
 • USD17.07
 • RUB0.26
 • RON4.14
 • UAH0.61
  DNA

  Anticorupție la Ploiești: Polițistul sărea pe geam de frica procurorului

  © AP Photo / Vadim Ghirda
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  30140

  Relatările despre modul cum se lucrează la DNA Ploiești conturează un scenariu absurd, care depășește cu mult serialul Twin Peaks

  BUCUREȘTI, 14 feb — Sputnik, Daniel Nistor. Tocmai când credeam că nu mai putem auzi nimic care să ne șocheze pe acest subiect, a venit emisiunea postului de televiziune Antena 3 din seara zilei de marți, 13!

  Și au apărut noi declarații cu privire la acest teritoriu al intrigilor, unde toată lumea denunță pe toată lumea. Din ce s-a discutat la emisiune, aflăm următoarele.

  Mircea Negulescu, procuror la Direcția Naționale Anticorupție Ploiești, îi deschide dosar lui Cristinel Toader, fostul șef al Poliției Locale din oraș. Într-o convorbire înregistrată cu un alt inculpat, fostul deputat PSD Vlad Cosma, Negulescu spune că "Toader a fost așa, un fetiș, îl ard din zbor".

  Ce putea să facă Toader pentru a scăpa din această situație? El avea informații că Negulescu este îndrăgostit de sora lui Vlad Cosma, Andreea Cosma, notar, în prezentat deputat PSD. Andreea și Vlad sunt copiii lui Mircea Cosma, fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, și el cu dosar penal.

  Andreea era și ea inculpată, și potrivit declarațiilor acesteia, Mircea Negulescu a îndrăgit-o puternic în timp ce o ancheta. I-a mărturisit iubirea lui, însă Andreea nu s-a lăsat impresionată. Dar nici Mircea nu se lăsa bătut. Continua s-o iubească și s-o ancheteze.

  Toader a intervenit pe lângă Andreea Cosma ca să-l îmbuneze pe Negulescu. "Venea la mine și plângea", povestește Andreea Cosma. "I-am spus lui Negulescu — lasă-l, ce-ai cu el, omul are trei copii… Într-o zi Toader era la mine în birou când a aflat că vine Negulescu. A sărit pe fereastră. Aveam biroul notarial la parter", mai povestește notărița. Noroc că biroul nu era la etajul 5, că se alegea praful de inculpat.

  Pe de altă parte, Andreea Cosma se afla în relații de amiciție cu Elena Udrea, fostul ministru al Turismului, Negulescu i-a cerut Andreei să îi facă legătura cu Udrea (probabil voia s-o ancheteze și pe ea). "I-am spus — ai grijă cum vorbești, să nu te faci de râs. Că el se exprimă cu băga-mi-aș și făcea-mi-aș".

  Cristinel Toader a relatat și el cum i s-a întocmit dosarul. "Am stat 50 de zile în arest doar pentru că așa a vrut Negulescu. Pentru că am făcut o plângere în care semnalăm derapaje făcute de Negulescu", a declarat Toader.

  "M-a și umilit și m-a jignit de față cu polițistul Iordache. Mi-a spus că va avea grijă de mine, că mă va face, că îmi va distruge cariera. După ce a făcut rău familiei mele, Negulescu îmi spunea că ar fi bine să fac un 19, pentru binele familiei mele. Am făcut un denunț. Mi s-a cerut denunț despre Sebastian Ghiță, despre Vlad Cosma și anturajul său. Nu am avut ce să povestesc prea mult", a completat fostul șef al Poliției Prahova.

  El a mărturisit că "am ajuns să îi cer iertare lui Negulescu, i-am spus că îmi pare rău că am făcut acea plângere", adăugând că în acel moment era în cătușe.

  Azi e miercuri, 14. Așteptăm noi detalii despre lupta anticorupție desfășurată de DNA Ploiești.

  Tagurile:
  Poliţist, procuror, Anticorupţie, DNA Ploiești
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei