09:17 27 Mai 2019
În direct
 • EUR20.20
 • USD18.05
 • RUB0.28
 • RON4.24
 • UAH0.68
  Laura Codruța Kovesi

  Inspecţia Judiciară, lovitură devastatoare pentru Kovesi!

  © Photo: Facebook / Gandul
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Laura Codruța Kövesi (140)
  73630

  Şefa DNA a fost cercetată disciplinar în doar două dosare, nu în 15. Ce spune despre verificările de la DNA Ploieşti

  BUCUREŞTI, 15 feb — Sputnik, Georgiana Arsene. Scandalurile se ţin lanţ în justiţie, după ce Inspecţia Judiciară a dat publicităţii rezultatele controalelor făcute şi care o contrazic pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

  Inspecţia Judiciară afirmă că şefa DNA a fost cercetată disciplinar în doar 2 dosare în ultimul an, nu în 15, aşa cum afirmase aceasta în cadrul conferinţei de presă, informează stiripesurse.ro.

  Tot pe această cale, Inspecţia Judiciară a contrazis şi afirmaţiile despre controalele de la DNA Ploieşti.

  „La 12 ianuarie 2018, Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de doamna Laura Codruţa Kovesi în una din aceste lucrări, astfel că la 14 februarie 2018 pe rolul Inspecţiei Judiciare exista o singură lucrare în care doamna procuror şef să fie cercetată disciplinar", a transmis Inspecţia Judiciară pentru site-ul amintit.

  În conferinţa de presă de aseară, Kovesi afirmase ă nu a fost cercetată disciplinar niciodată în peste 20 de ani.

  „Niciodată, în 23 de ani, nu am fost cercetată disciplinar. În mod cu totul surprinzător, când astă vară a început asaltul asaltul Justiţiei, dintr-o dată, am avut 15 cercetări disciplinare. O să mă apăr şi o să vedeţi că nu am făcut nimic din ceea ce s-a spus că am făcut", a declarat Kovesi.

  Referitor la controlul tematic desfăşurat la Direcţia Naţională Anticorupţie — Structura teritorială Ploieşti, reprezentanţii Inspecţiei Judiciare spun că acesta a fost dispus de la 28 februarie 2017 şi a avut următoarele obiective:

  - Verificarea existenţei la nivelul serviciului a unor date şi informaţii cu privire la eventualele disfuncţionalităţi privind activitatea procurorului Mircea Negulescu;

  - Determinarea modului în care, la nivelul serviciului, a fost asigurată monitorizarea articolelor din presa locală privind activitatea profesională şi conduita procurorului Mircea Negulescu, precum şi înştiinţarea Biroului de informare şi relaţii publice din cadrul Structurii Centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie cu privire la rezultatul monitorizării;

  - Identificarea eventualelor probleme semnalate, la nivelul serviciului, în activitatea de primire în audienţă a cetăţenilor şi de rezolvare a sesizărilor cu privire la îndeplinirea atribuţiilor de serviciu de către procurorul Mircea Negulescu;

  - Determinarea modului în care au fost realizate, la nivelul serviciului, îndrumarea şi controlul activităţii desfăşurate de procurorul Mircea Negulescu;

  - Identificarea măsurilor intreprinse de conducerea serviciului pentru preîntâmpinarea evoluţiei cazului privindu-l pe procuror Mircea Negulescu.

  În paralel, Inspecţia Judiciară a declanşat mai multe proceduri disciplinare care au vizat activitatea sau conduita procurorului Mircea Negulescu.

  Inspecţia Judiciară transmite că raportul de control cuprinde o „analiză a măsurilor dispuse de conducerea DNA-ST Ploieşti în vederea preîntâmpinării evoluţiei cazului referitor la procurorul Mircea Negulescu şi nu o analiză a întregii activităţi a procurorilor de la DNA-ST Ploieşti".

  Kovesi afirmase că nu a primit sesizări scrise, reclamaţii sau plângeri împotriva procurorului Negulescu. Ea a făcut referire la înregistrările apărute în spaţiul public în care „părea că domnul Negulescu are un comportament care nu este potrivit pentru statutul de magistrat".

  Raportul Inspecţiei Judiciare deja a inflamat nu doar opinia publică, ci şi breasla magistraţilor.

  Тема:
  Laura Codruța Kövesi (140)

  Tematic

  Alertă: Doi mari adversari ai șefei DNA confirmă - "Kovesi candidează!"
  Amenințare pentru fanii lui Kovesi: "Șobolani, a venit vremea!"
  Exploziv! „Lumea s-a săturat de fake-news-ul european - Kovesi"
  Scandalul DNA îl demască pe Grindeanu: "acoperitul" vizat de Kovesi
  Semne rele pentru Kovesi: pierde sprijinul lui Soros
  Tagurile:
  Inspecția judiciară, Laura Codruța Kovesi, București
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei