22:23 14 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.41
 • USD17.13
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  341 0 0

  Alimentele prăjite pot să nu fie atât de dăunătoare pentru sănătate cum se consideră. Însă multe persoane nu sunt conştiente de greşeala pe care o fac când prăjesc alimentele. Pentru a nu vă fi afectată sănătatea, trebuie să ţineţi cont de un truc.

  BUCUREŞTI, 22 feb — Sputnik, Doina Crainic. Alimentele prăjite nu sunt neapărat dăunătoare pentru sănătate, în ciuda faptului că sunt considerate astfel. Deși este adevărat că acestea nu sunt cele mai sănătoase alimente, ele pot fi mai puțin dăunătoare dacă renunţăm să mai facem greşeala pe care mulți o fac atunci când le gătesc — prăjirea la o temperatură nepotrivită.

  Este vorba despre găsirea temperaturii potrivite pentru a găti alimentele prin prăjire. Pentru ca un aliment să se prăjească, uleiul utilizat trebuie să ajungă la o temperatură ridicată, între 140 și 180 de grade, potrivit abc.es. Mâncarea nu se va prăji doar în exterior, dar şi în interior.

  Însă temperatura uleiului trebuie să varieze în funcție de tipul de alimente care urmează să fie gătite. Astfel, pentru alimentele prefierte, cum sunt legumele (ardei, ceapă etc.), temperatura corectă va fi de 160 de grade, pentru alimentele care conţin apă sau sunt voluminoase, temperatura optimă este de 140 de grade, iar pentru alte produse specifice, precum crochetele sau cartofii, de 180 de grade.

  De asemenea, este important să nu supraîncălziţi uleiul care urmează să fie utilizat, deoarece acest lucru poate genera substanțe toxice care, în plus, vor influența aroma alimentelor.

  Tematic

  Iată care era mâncarea preferată a lui Mihai Eminescu
  Mâncarea care poate îmbolnăvi. Cum să te fereşti de paraziţii din alimente
  Tagurile:
  Ulei, Tigaie, Gătit, Alimentație sănătoasă, Mâncare prăjită, Rețete, Temperatură, Sănătate


  Știrile Zilei