16:32 19 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.72
 • USD17.31
 • RUB0.26
 • RON4.24
 • UAH0.62
  Vaccin

  Un virusolog a comentat creșterea alarmantă a numărului de cazuri de rujeolă

  © Sputnik / Виталий Белоусов
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  106 0 0

  Una din cauzele creșterii cazurilor de rujeolă este fluxul mare de imigranți din Africa și Asia, afirmă infecționistul rus Vladislav Jemciugov

  BUCUREȘTI, 22 feb — Sputnik. Una dintre cauzele sporirii cazurilor de rujeolă în Europa este sosirea numărului mare de imigranți din Africa și Asia, afirmă doctorul rus în științe medicale și specialist în infecții deosebit de periculoase, Vladislav Jemciugov, fiind solicitat de RT să comenteze anunțul Serviciului Federal rus pentru Protecția Drepturilor Consumatorului și a Bunăstării Umane (Rospotrebnadzor) despre creșterea de trei ori a cazurilor de rujeolă în Europa în anul 2017, comparativ cu anul precedent.

  Potrivit lui, răspândirea bolii infecțioase în țările europene continuă de 2-3 ani.

  Totul a început în România acum doi ani și e legată că în Europa este foarte răspândită mișcarea antivaccinare. Oamenii refuză în masă vaccinurile. De asemenea, acest lucru este legat de sosirea a migranților nevaccinați din Africa și Asia, care reprezintă un material inflamabil, care permite menținerea focarului de infecție. Virusul afectează persoanele nevaccinate și prin intermediul lor face noi victime. În afară de aceasta, la răspândirea infecțiilor controlabile, în special a rujeolei, contribuie distrugerea sistemului medical, lipsa vaccinurilor — cum este în cazul Ucrainei, unde numărul infecțiilor a crescut de zeci de ori, a spus Jemciugov.

  Specialistul a subliniat că rujeola reprezintă o boală foarte contagioasă, care se transmite prin intermediul aerului și picături de salivă, fiind greu de combătut. Iată de ce rușilor li se recomandă o vaccinare înaintea planificării unor călătorii peste hotare, a menționat medicul.

  Vaccinul are efect sigur aproximativ cinci ani. Următorii câțiva ani — aproximativ la 50 la sută. Conform calendarului rusesc, oamenii sunt vaccinați la școală, iar ulterior nu o mai fac. Iată de ce o persoană care pleacă în Europa pe o perioadă îndelungată la muncă, spre exemplu, unde va fi nevoit să contacteze cu un număr mare de persoane, să călătorească în metrou, trebuie să se vaccineze, a conchis Jemciugov.

  Anterior, Rospotrebnadzor a anunțat că în anul 2017 numărul cazurilor de infectare cu rujeolă a crescut de trei ori.

  Tagurile:
  pojar, rujeolă, vaccin, imigranți, epidemie, Infecție, Vladislav Jemciugov, Europa
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei