16:05 16 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.70
 • USD17.76
 • RUB0.28
 • RON4.16
 • UAH0.72
  Laura Codruța Kovesi

  După Liiceanu, și Pleșu laudă slujirea Codruței Kovesi

  © AFP 2019 / Daniel MIHAILESCU
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Laura Codruța Kövesi (140)
  21503

  Am aflat că s-a îmbogățit „niţeluş cromatica mai curând descurajantă a momentului”

  BUCUREȘTI, 22 feb — Sputnik, Daniel Nistor. Scriitorul Andrei Pleșu se arată încântat de prestația televizată a procurorului-șef DNA, Laura Codruța Kovesi, lăudată recent de filozoful Gabriel Liiceanu.

  "Am asistat cu toţii la conferinţa de presă susţinută de doamna Laura Codruţa Kövesi. Eu, unul, mă declar (plăcut) surprins de ceea ce am văzut. Aveam dinainte un personaj calm, politicos, răbdător, gata să reacţioneze prompt şi civilizat la zgândăreala mediocră, cu fălcile strânse, a unui grup de jurnalişti", scrie Pleșu, pe Adevarul.ro.

  "Prestaţia de săptămâna trecută a dnei Laura Codruţa Kovesi e de natură să îmbogăţească niţeluş cromatica mai curând descurajantă a momentului. Mai există încă oameni potriviţi la locul potrivit, mai există încă portrete prizabile, moduri decente de a vorbi, reprezentanţi ai instituţiilor democratice de care nu ţi se face ruşine. În rest, Dumnezeu cu mila!" — arată Andrei Pleșu, în editorialul intitulat "O noutate stilistică pe scena publică"

  A devenit astfel Andrei Pleșu campionul laudelor aduse Codruței Kovesi? Greu de spus, pentru că are un concurent redutabil în celălalt intelectual de marcă.

  Întrebat, într-un interviu acordat postului de televiziune Digi 24, dacă "este doamna Kovesi prezidențiabilă?", Gabriel Liiceanu a răspuns: "Din plin. Deci v-am răspuns, intrând în scenariul întrebării dumneavoastră simple și provocatoare. Da. M-am gândit cum ar arăta România cu un asemenea om care prin comportamentul ei devine aproape o abstracție de slujire. Este slujirea".

  Filozoful și-a detaliat opinia cu privire la șefa Direcției Naționale Anticorupție și posibilitatea ca aceasta să devină președintele țării.

  "Totdeauna am visat ca oamenii care ne reprezintă, aleși de noi și care sunt chemați să ne slujească, sunt slujitorii noștri, am obosit să spun asta, cum ar fi să apară un om care să fie slujirea pură. Eu nu cred că vrea ceva pentru ea. Este un om format în sosul justiției, care spune: legea, legea, legea", a declarat Liiceanu.

  "E un om care spune: 'trebuie să slujesc țara, cetățenii'. Nu doar spune, face asta, pentru că toți spun: noi, România, patria. Și fac exact opusul. Toată viața lor politică e făcută ca să acumuleze bunuri și să fure. Ea e exact opusul. Sigur că aș vrea", a mai spus filozoful.

  Тема:
  Laura Codruța Kövesi (140)

  Tematic

  Șocul zilei: Kovesi a primit ofertă de partid - "Candidat la președinția României"
  Analist de top: "Tudorel Toader va cere sigur revocarea lui Kovesi, iată de ce"
  Ofiţer SRI, avertisment dur după laudele la adresa lui Kovesi
  Savaliuc: "Kovesi, președinte - străinii o pregătesc" - reacție totală Ciutacu
  Tudorel Toader s-a dat de gol: ce va conține Raportul despre Kovesi
  Tagurile:
  Laudă, prezidențiabilă, Candidat la preşedinte, DNA, Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu, Laura Kovesi


  Știrile Zilei