19:34 22 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Alexandrei Carmen Lăncrănjan

  "Urmașa" Laurei Kovesi vine cu un argument ciudat și interpretabil

  © Photo: Avocatura.com / Bogdan LECCA
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Laura Codruța Kövesi (140)
  181623

  "Cei responsabili de investigarea, urmărirea penală şi judecarea infracţiunilor de corupţie, să se bucure de independenţa şi autonomia corespunzătoare funcţiilor lor".

  BUCUREȘTI, 23 feb — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Reacții puține din partea apropiaților Laurei Kovesi după decizia ministrului Tudorel Toader. Aseară însă, "Procuroarea lui Dragnea", așa cum mai e numită tânăra combatantă anticorupție Alexandra Carmen Lăncrănjan, postează un citat interesant dintr-o notă a Consiliului Europei.

  Nota se referă la o recentă vizită a unei delegații a GRECO (Grupul Statelor împotriva Corpupției al CE) — derulată în zilele de 21 și 22 februarie în țara noastră. Obiectivul — o evaluare a recentelor propuneri de modificare a legilor Justiției.

  Iată pasajul reprodus de procuroarea Lăncrănjan, considerată de unii observatori drept "urmașa Laurei Kovesi" în fruntea DNA.

  "Delegaţia GRECO subliniază că cei responsabili de investigarea, urmărirea penală şi judecarea infracţiunilor de corupţie ar trebui să se bucure de independenţa şi autonomia corespunzătoare funcţiilor lor şi ar trebui să fie libere de o influenţă inadecvată".

  Această prevedere, recomandă cei de la GRECO, se aplică, de asemenea, "mecanismelor disciplinare, în timp ce de la judecători şi procurori se aşteaptă să respecte cele mai înalte standarde de integritate".

  "Acesta este unul dintre standardele fundamentale ale Consiliului de combatere a corupţiei din Europa" — ceea ce pune într-o lumină ciudată DNA după recentele probe prezentate de mass media.

  Dar acum vine pasajul cel mai intersant, care poate duce la o interpretare cu totul diferită a activității de legiferare în domeniul anticorupției — dar și a măsurilor care vizează pe cei ce lucrează în domeniu.

  "Delegaţia reamintește, de asemenea, recomandarea recentă a GRECO — ca transparenţa procesului legislativ să fie îmbunătăţită, inclusiv prin asigurarea aplicării unei proceduri urgente, ca o excepţie într-un număr limitat de circumstanţe".

  În afara acestei selecții, Alexandra Carmen Lăncrănjan, poreclită "Veverița", nu face niciun comentariu pe pagina sa de Facebook.

  Procuroarea are o apreciabilă experiență în lucrul cu organismele europene, fiind apreciată și din acet punct de vedere de ONG-urile care se ocupă de combaterea corupției.

  Тема:
  Laura Codruța Kövesi (140)

  Tematic

  „Strada" nu mai are energie pentru susţinerea lui Kovesi?
  Kovesi, pe cale de a fi revocată din funcție
  După Liiceanu, și Pleșu laudă slujirea Codruței Kovesi
  Șocul zilei: Kovesi a primit ofertă de partid - "Candidat la președinția României"
  SONDAJ: Ar trebui demisă șefa DNA, Laura Codruța Kovesi?
  Tagurile:
  GRECO, DNA, Laura Kovesi, Alexandra Carmen Lăncrănjan


  Știrile Zilei