23:13 12 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.62
 • USD17.22
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  Viscol

  Măsuri extreme din cauza gerului: Luni şi marţi, şcolile din Bucureşti vor fi închise

  © Sputnik / Максим Блинов
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  177820

  Măsura a fost luată ca urmare a avertizării de cod portocaliu de ger, sub care se află Capitala.

  BUCUREŞTI, 25 feb — Sputnik, Georgiana Arsene. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a anunţat, astăzi, la şedinţa comandamentului de iarnă că şcolile vor fi închise luni şi marţi în Bucureşti, având în vedere avertizarea cod portocaliu de ger. Decizia s-ar putea extinde.

  Firea le-a transmis contestatarilor săi faptul că preferă să fie precaută decât să numere victime.

  „Eu prefer să venim întotdeauna cu măsuri de prevenţie. Prefer să se spună că am fost uşor-uşor prea alertaţi, decât să numărăm victime", a declarat aceasta, citată de Mediafax.

  Inspectorul şcolar general al municipiului Bucureşti, Florin Lixandru, a precizat că a discutat cu reprezentanţii instituţiei pe care o conduce despre intenţia de a suspenda cursurile pentru zilele de luni şi marţi în toate unităţile din învăţământul preuniversitar, pornind de la învăţământul preşcolar, gimnazial şi liceal, cel puţin în cele de stat, deoarece în unităţile de învăţământ particular, decizia aparţine conducerii acestora.

  Atenţionarea de cod portoaliu de ger va intra în vigoare luni, 26 februarie, la ora 03.00 şi va expira în data de 1 martie, la ora 10.00.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei