09:43 26 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.69
 • USD18.18
 • RUB0.29
 • RON4.38
 • UAH0.69
  Explozie solară

  Atenție: Pământul va fi lovit de o nouă furtună magnetică

  CC BY 2.0 / Rapid Fire Flaring / NASA Goddard Space Flight Center
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  25330

  O perturbare temporară a magnetosferei planetare se va produce pe 18 martie, potrivit prognozelor astronomilor ruși.

  BUCUREȘTI, 26 feb — Sputnik. Pământul va fi lovit de o furtună magnetică pe 18 martie, iar o schimbare semnificativă a situației geomagnetice este prognozată de astronomi pentru zilele de 14, 16, 17 martie.

  Anterior acestei perioade, de la sfârșitul lunii februarie până la mijlocul lunii martie, magnetosfera va fi una stabilă, rezultă din graficul activității solare al Laboratorului de astronomie cu raze X de pe lângă Institutul de fizică a Soarelui ”Lebedev” din Moscova (FIAN).

  Fenomenul geomagnetic din 18 martie va fi al treia de la începutul acestui an. Anterior, o furtună magnetică slabă a fost înregistrată pe 19 februarie, iar prima s-a produs pe 15 ianuarie.

  În aceste zile ar putea fi afectate mijloacele de comunicare și funcționarea diferitelor dispozitive electronice, va spori probabilitatea producerii unor accidente tehnogene și catastrofe.

  Oamenii hipersensibili e posibil să simtă un disconfort, motiv pentru care medicii recomandă o atenție sporită față de starea organismului.

  Furtunile magnetice pot provoca înrăutățirea sănătății, dureri de cap, migrene, palpitații, insomnie, creșterea sau scăderea tensiunii arteriale.

  Tematic

  În următoarele zile, Pământul va fi lovit de furtuni magnetice
  Atenție! Vom fi afectați de furtuni magnetice. Vezi când
  Tagurile:
  Laboratorul de astronomie cu raze X, 18 martie, prognoze, Furtună magnetică, Explozie solară, sănătate, Institutul de fizică a Soarelui ”Lebedev, Moscova


  Știrile Zilei