20:16 24 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Statuia lui Mathias Corvin lângă Catedrala Catolică din orașul Cluj Napoca

  Cele mai generoase orașe din UE: Praga, Cluj-Napoca

  © AFP 2019 / DANIEL MIHAILESCU
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  55 0 0

  Cât de ușor îți găsești un loc de muncă în orașul tău? Clujul e cel mai bun din România la acest capitol.

  BUCUREȘTI, 2 mart — Sputnik, Daniel Nistor. Praga este pe primul loc în UE la uşurinţa de a găsi un loc de muncă, iar pe al doilea loc se situează un oraș din România.

  Aproximativ 72% dintre respondenţii unui sondaj erau de acord cu afirmaţia că este uşor să găsească un serviciu în capitala Cehiei, în anul 2015, arată datele publicate vineri de Eurostat.

  Pe locurile următoare în acest clasament se află Cluj-Napoca (67%), München (62%) şi Bratislava (62%).

  La polul opus, sunt 10 oraşe în Uniunea Europeană unde 8 din 10 respondenţi nu consideră că este uşor să găsească un loc de muncă. Cel mai mare procent de respondenţi care cred că orașul lor nu se arată generos cu căutătorii de joburi sunt în Palermo (96%), Napoli (93%) şi Torino (85%), precum şi în regiunea Athina din jurul capitalei Greciei (85%) şi oraşul spaniol Málaga (85%).

  Cât de satisfăcuți sunt europenii la actualul lor serviciu? Pe primul loc la acest capitol sunt locuitorii din Graz (Austria), unde în anul 2015 aproximativ 85% se declarau satisfăcuţi acolo unde muncesc, urmaţi de locuitorii din Viena (79%) şi cei din Copenhaga (78%).

  La polul opus, cel mai scăzut nivel de satisfacţie faţă de locul de muncă se înregistra în oraşul industrial Miskolc din nord-estul Ungariei (44%), urmaţi de cei din Athina (45%) şi cei din Budapesta şi Piatra Neamţ, ambele cu un grad de satisfacţie de 49%. Acestea sunt singurele oraşe din UE unde mai puţin de jumătate din populaţie se declară satisfăcută de locul de muncă actual.

  Tematic

  Cele mai punctuale companii aeriene din lume - clasament
  De văzut: Cele mai impresionante imagini geospațiale ale anului, marca NASA
  Cele mai amuzante imagini din natura vie: versiunea Comedy Photography Awards
  Cele mai periculoase ţări pentru turiști în 2018
  Tagurile:
  Cluj-Napoca
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei