09:19 27 Mai 2019
În direct
  • EUR20.20
  • USD18.05
  • RUB0.28
  • RON4.24
  • UAH0.68
    Șerban Nicolae

    Șerban Nicolae dă peste cap "propaganda buboasă a neterminaților ăstora"

    © Photo: Facebook / Șerban Nicolae
    Societate
    Sa primesc un link scurt
    114880

    "Le-aș fi spus bancuri din seria Radio Erevan, cu siguranță sunt din ce în ce mai puțini, din ce în ce mai prost plătiți și cu stăpâni din ce în ce mai puțin inspirați".

    BUCUREȘTI, 3 mar — Sputnik, Evan Răutu. "Un alt fals rostogolit de o propagandă buboasă a fost ideea că eu am propus un proiect de lege prin care se permite exploatarea arborilor din ariile protejate, din pădurile virgine și cvasi-virgine ale țării", scrie senatorul Șerban Nicolae.

    De fapt, este vorba de un proiect de lege (a trecut de Senat), propus de senatorul Emanoil Savin, fost primar al orașului Bușteni, și de alți parlamentari PSD, destinat "dezvoltării, întreținerii și modernizării sistemelor de utilități publice (alimentare cu apă, canalizarea și epurarea apelor uzate, colectarea, canalizarea și evacuarea apelor pluviale), în vederea asigurării securității și sănătății oamenilor și animalelor".

    Problema ridicată de ecologiști și diverse ONG este aceea că legea ar viza și afecta ariile naturale protejate.

    În proiect se menționează — "inclusiv pentru suprafețele cuprinse în zona de protecție strictă, zona de protecție integrală și zona de conservare durabilă a ariilor naturale protejate, rezervații naturale, precum și pentru suprafețe incluse în Catalogul național al pădurilor virgine și cvasi-virgine din România".

    "Pe scurt, e vorba de interes public, comunitar și de lucrări edilitare de apă și canal. Făcute de primării și pentru binele localităților", explică revoltat Șerban Nicolae. "Pentru asigurarea securității și sănătății oamenilor și animalelor" și chiar "pe bani europeni, pentru că Uniunea Europeană finanțează asemenea proiecte comunitare", punctează Șerban Nicolae.

    Cu alte cuvinte proiectele (și lucrările) vor respecta normele europene vizând mediul — altfel nu se dau bani! "NU se exploatează masă lemnoasă, NU se defrișează păduri, NU sunt interese economice și NU se face profit", declară senatorul PSD.

    "Și-atunci, de ce se rostogolește minciuna, se împrăștie ura și se deturnează atenția de la adevăratele probleme de mediu?", întreabă Șerban Nicolae. "Sunt proști sau ticăloși? Alternativa lor este să menținem comunitățile izolate din România cu infrastructură medievală, înapoiate ca dezvoltare edilitară și care să poată fi vizitate de ecologiștii de asfalt ca pe niște ciudățenii ale secolului XXI".

    Ce înseamnă "ecologiștii de asfalt"? Explică tot Șerban Nicolae, politician care a crescut în frumoasa localitate montană Azuga. Sunt cei care "rup asfaltul cu jeep-urile toată săptămâna, după care se duc sâmbăta la munte cu bicicleta ca să se dea ecologiști". Ecologiștii de asfalt, virgini și cvasi-virgini, cum își intitulează Șerba Nicolae postarea de pe Facebook.

    Pentru cei care doresc să studieze proiectul de lege, aici post găsi documentația completă. Subiect este mai important decât pare la prima vedere, reprezintă nu numai un atac frecvent, dar și o problemă care va fi transmisă din nou, pe calea plângerilor și relatărilor deformate, structurilor europene.

    Tematic

    Masacrarea pădurilor continuă. Legea care ar fi oprit exportul de lemn, respinsă
    Rise: Universitatea Harvard și IKEA fac afaceri ilegale cu pădurile României
    O pădure plantată în 2009 este azi aproape defrișată
    Tagurile:
    dezmințire, legiferare, exploatare, arbori, arii protejate, proiect de lege, Șerban Nicolae, România
    Reguli de utilizareCOMENTARII


    Știrile Zilei