05:08 25 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.85
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.73
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  21530

  Un studiu recent dezvăluie efectele neașteptate pe care le are asupra sănătăţii noastre combinaţia dintre vinul roşu şi ciocolată.

  Vin
  © Sputnik / Валерий Мельников
  BUCUREŞTI, 4 mar — Sputnik, Doina Crainic. Ar putea combinaţia dintre vinul roşu şi ciocolată să vindece toate bolile? Persoanele cărora le place această combinaţie nu mai trebuie să se simtă vinovate, deoarece efectul asupra sănătăţii este unul benefic!

  Cercetătorii de la Universitatea din Kansas au descoperit modul cum unii viruşi pot fi împiedicaţi să îi îmbolnăvească pe oameni. Secretul pe care l-au descoperit este „ascuns" în combinaţia dintre vinul roşu şi ciocolată, potrivit site-ului MedicalXpress.

  Resveratrolul este o substanţă naturală care se găseşte în vinul roșu și cacao, dar şi în arahide și afine, şi acţionează ca un antivirus.

  „După cum arată studiul nostru recent, concentrațiile mari de resveratrol… împiedică poxvirusurile să se multiplice în celulele umane", a declarat Shuai Cao, cercetător postdoctoral care studiază efectele resveratrolului asupra virușilor.

  De asemenea, cercetătorul Anil Pant, student la doctorat în biologie, a spus că resveratrolul poate fi sintetizat chimic sau extras din fructe.

  „Rezultatul cercetărilor noastre ne va putea ajuta să utilizăm resveratrolului ca un tratament complementar împotriva virușilor într-o vreme în care există îngrijorări tot mai mari cu privire la rezistența acestora la medicamente", a adăugat cercetătorul.

  Potrivit studiului, culturile de celule cu niveluri ridicate de resveratrol au împiedicat virusul variolei să se multiplice în primele stadii ale infecției virale, iar răspândirea virusului a fost anulată.

  De asemenea, resveratrolul este eficient în lupta împotriva virusului variolei maimuțelor, care atacă inclusiv omul, cauzând moartea a 10% dintre pacienți.

  Tematic

  Americanilor, ce vă mai plac vinurile moldovenești…
  Moldovenii preferă vinul de casă. Din trei motive
  Românul care a dat lovitura pe piața vinului din Franța
  Studiu: ciocolata ar putea dispărea peste 40 de ani
  Tagurile:
  combinație benefică, sănătate, ciocolată, Vin


  Știrile Zilei