05:56 17 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.85
 • USD17.69
 • RUB0.28
 • RON4.20
 • UAH0.68
  Giciți, ce intenții are

  Studiu: Care sunt oamenii muşcaţi cel mai des de câini?

  © Sputnik / Konstantin Chalabov
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  36520

  Cercetători de la Universitatea din Liverpool au descoperit, în urma unui studiu, care sunt oamenii care pot fi cel mai frecvent muşcaţi de câini şi ce comportament este recomandabil să evitaţi.

  BUCUREŞTI, 6 mart — Sputnik, Doina Crainic. Dacă vă simțiți frecvent anxios, puteți fi un „candidat ideal" pentru a fi mușcat de un câine, arată un studiu britanic. Cainii muşcă mai des oameni necunoscuţi şi pe cei instabili emotional, au constatat cercetatorii de la Universitatea din Liverpool.

  Oamenii de știință au intervievat aproape 700 de persoane din 385 de case din micul oraș Cheshire în legătură cu modul cum au fost muşcaţi de câini. Studenții din domeniul veterinar au realizat interviuri scurte cu locuitorii şi au lăsat chestionare mai detaliate participanţilor voluntari, pentru a le analiza personalitatea și trăsăturile de caracter.

  Datele din registrele spitaliceşti arată că rata muşcăturilor de câine este de 740 la 100.000 de persoane, însă rezultatele sondajelor indică o rată de 1873 la 100.000 de persoane, de aproape trei ori mai mare decât cifra oficială.

  Bărbaţii sunt de aproape doua ori mai expuşi decat femeile la riscul de a fi muşcaţi pe parcursul vieţii. Aproximativ 44% din mușcături au avut loc în copilărie (sub 16 ani) și 55% din mușcăturile înregistrate au fost cauzate de câini pe care victima nu i-a întâlnit niciodată înainte de incident.

  Mai surprinzătoare este legătura dintre muşcături și respondenții care au obținut cel mai mic scor la stabilitatea emoțională în testul de personalitate. Astfel, cu cât o persoană este mai instabilă emoţional, mai anxioasă şi deprimată, cu atat este mai probabil ca ea să fie muşcată de un caine, arată studiul menţionat de Live Science.

  Totuşi, studiul nu poate confirma dacă stabilitatea emoțională scăzută a unei persoane conduce la o probabilitate mai mare de a fi mușcată sau dacă urmarea muşcăturii este o stabilitate emoțională scăzută. Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a fi stabili precis aceste aspecte.

  Tematic

  Atenţie! Cea mai mare greşeală când vă atacă un câine. Cum vă apăraţi
  Interzis în Marea Britanie: Câinii și est-europenii nu au acces - VIDEO
  Câinele, prieten al omului. Află ce au descoperit savanții
  Mesajul cutremurător al mamei plecate, copilul căreia, mușcat de câine, a murit
  Video viral: gestul pentru care un câine a devenit erou în spațiul virtual
  Tagurile:
  ținte mai frecvente, atac la oameni, câini, studiu, Marea Britanie


  Știrile Zilei