00:29 30 Martie 2020
În direct
 • EUR19.91
 • USD18.09
 • RUB0.23
 • RON4.12
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  665100

  Cea mai citită agenție de presă vede România în... Federația Rusă, iar premierul comite o gafă în direct, în ședința de guvern

  BUCUREȘTI, 7 mar — Sputnik, Evan Răutu. O banală știre care anunța prezentarea raportului de activitate al Ministerului Public, publicată la ora 6.45 de cunoscuta agenție fondată de junalistul Iosif Buble, s-a transformat în GAFA ZILEI.

  Iată cum titra agenția citată știrea: "Augustin Lazăr prezintă raportul de activitate al Ministerului Public pe anul 2017, în prezența lui Vladimir Putin".

  Sigur că rămâi perplex aflând că președintele Rusiei vine să-l asculte pe Augustin Lazăr, dar, cine știe… poate vrea să o împrumute și el pe Codruța, ne-am gândit, Rusia se dezvoltă în Arctica, de exemplu… Sau, poate, Ioșka Buble, ceh pe la originea familiei, visează România în… Federația Rusă!

  Lazăr în așteptarea lui Putin
  © Photo : Captură ecran
  Lazăr în așteptarea lui Putin

  Dar nu, în text, informația e corectă: Procurorul general Augustin Lazăr va prezenta miercuri, de la ora 11,00, la Sala de marmură a Cercului Militar Naţional, raportul de activitate al Ministerului Public pe anul 2017. La eveniment şi-a anunţat prezenţa şi preşedintele Klaus Iohannis.

  Ulterior, agenția a corectat știrea, dar numai după ce internauții se distraseră pe seama colosalei gafe.

  O altă gafă a făcut-o Viorica Dăncilă care, în plină ședință de guvern, televizată, a vorbit de criza "ImunoGLOBINEI" nu a "ImunoGLOBULINEI". Dăncilă a spus uneori și "ImunoGLOPINĂ", iar abia în final, după ce a pronunțat greșit de peste 10 ori, a folosit, în fine, termenul corect.

  Dar, Viorica Dăncilă, economist de profesie, este scuzabilă, pentru că exact aceeași eroare o comisese și "tehnocratul" Vlad Voiculescu, tot economist. 

  Tagurile:
  raport, prezență, Ședință, gafă, Ministerul Public, Guvernul României, Viorica Dăncilă, Augustin Lazăr, Vladimir Putin, România


  Știrile Zilei