17:19 15 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.71
 • RUB0.27
 • RON4.12
 • UAH0.71
  Premierul Viorica Dăncilă

  Gafe incredibile: Viorica Dăncilă, "Știri pe Surse" și... Vladimir Putin!

  © Photo: Guvernul României
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  658100

  Cea mai citită agenție de presă vede România în... Federația Rusă, iar premierul comite o gafă în direct, în ședința de guvern

  BUCUREȘTI, 7 mar — Sputnik, Evan Răutu. O banală știre care anunța prezentarea raportului de activitate al Ministerului Public, publicată la ora 6.45 de cunoscuta agenție fondată de junalistul Iosif Buble, s-a transformat în GAFA ZILEI.

  Iată cum titra agenția citată știrea: "Augustin Lazăr prezintă raportul de activitate al Ministerului Public pe anul 2017, în prezența lui Vladimir Putin".

  Sigur că rămâi perplex aflând că președintele Rusiei vine să-l asculte pe Augustin Lazăr, dar, cine știe… poate vrea să o împrumute și el pe Codruța, ne-am gândit, Rusia se dezvoltă în Arctica, de exemplu… Sau, poate, Ioșka Buble, ceh pe la originea familiei, visează România în… Federația Rusă!

  Lazăr în așteptarea lui Putin
  Lazăr în așteptarea lui Putin

  Dar nu, în text, informația e corectă: Procurorul general Augustin Lazăr va prezenta miercuri, de la ora 11,00, la Sala de marmură a Cercului Militar Naţional, raportul de activitate al Ministerului Public pe anul 2017. La eveniment şi-a anunţat prezenţa şi preşedintele Klaus Iohannis.

  Ulterior, agenția a corectat știrea, dar numai după ce internauții se distraseră pe seama colosalei gafe.

  O altă gafă a făcut-o Viorica Dăncilă care, în plină ședință de guvern, televizată, a vorbit de criza "ImunoGLOBINEI" nu a "ImunoGLOBULINEI". Dăncilă a spus uneori și "ImunoGLOPINĂ", iar abia în final, după ce a pronunțat greșit de peste 10 ori, a folosit, în fine, termenul corect.

  Dar, Viorica Dăncilă, economist de profesie, este scuzabilă, pentru că exact aceeași eroare o comisese și "tehnocratul" Vlad Voiculescu, tot economist. 

  Tagurile:
  raport, prezență, Ședință, gafă, Ministerul Public, Guvernul României, Viorica Dăncilă, Augustin Lazăr, Vladimir Putin, România


  Știrile Zilei