13:42 19 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.72
 • USD17.31
 • RUB0.26
 • RON4.24
 • UAH0.62
  Robinet

  Atenţie: locurile din birou unde sunt cele mai multe bacterii. Cum vă protejaţi

  © Sputnik / Мирослав Ротарь
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  5610

  Bacteriile „roiesc" în biroul unde ne aflăm 40 de ore pe săptămână. Este bine să știm care sunt locurile lor preferate și cum putem să ne protejăm.

  BUCUREŞTI, 14 mart — Sputnik, Doina Crainic. Deşi încercăm să ne păstrăm casele curate, adesea uităm că petrecem aproximativ 40 de ore pe săptămână în birou. Însă nu este un secret faptul că în birouri „roiesc" microorganisme patogene, inclusiv bacterii de toate felurile. Care sunt locurile lor preferate?

  Robinetul

  Potrivit unei cercetări recente din SUA, nu toaleta ar fi cel mai murdar loc la serviciu, ci robinetele, potrivit ziarului Bild. Aceasta fiindcă, în primul rând, sunt utilizate de fiecare dată după folosirea toaletei. Astfel, cu cât vă spălați mai des pe mâini, cu atât robinetul devine mai murdar. Iată un „cerc vicios" prin excelență. După spălarea mâinilor, închideţi robinetul atingându-l cu o bucată de hârtie igienică, la fel procedaţi când atingeţi mânerul şi cheia uşii.

  Mașina de cafea
  Cafetieră
  © Sputnik / Родион ПРОКА
  Cafetieră

  Una din două mașini de cafea de la birou conține mucegai, potrivit ziarulului german AZ, care se referă la o cercetare recentă. Astfel, microorganismele patogene au toate condițiile pentru a se multiplica rapid. Pentru a vă proteja, trebuie să spălați mașina de cafea cel puțin de două ori pe lună, sfătuiește portalul Helpling.

  Ceaşca de cafea

  O echipă de cercetători de la Universitatea din Arizona a reușit să detecteze germeni de fecale în 20% din ceștile de cafea testate, deşi acestea erau spălate cu apă fierbinte. Prin urmare, este recomandabil să folosim lichidul pentru vase de fiecare dată când spălăm ceașca de cafea.

  Căștile

  Maternitate, naștere
  © Sputnik / Кирилл Брага
  Bacteriile se simt „ca acasă" pe căști. Sudoarea și cerumenul creează un mediu ideal pentru răspândirea lor, avertizează ziarul AZ. Astfel, căștile trebuie curățate cel puțin o dată pe săptămână cu tampoane de bumbac înmuiate în alcool.

  Spațiul de lucru

  Potrivit portalului Helpling, biroul unde lucrăm „găzduiește" de 400 de ori mai multe bacterii decât scaunul de toaletă. Prin urmare, este recomandabil să curătăm biroul cel puțin o dată pe săptămână cu șervețele de curăţat.

  Tastatura calculatorului și telefonul

  Tastatura și telefoanele fixe sunt adevărați „magneți" pentru microbi. Într-adevăr, le atingem constant în timpul zilei. Resturile de mâncare și transpirația noastră se „depozitează" pe taste. Deoarece nu puteţi şterge tastatura cu o cârpă umedă, e bine să o curăţaţi cu șervețele dezinfectante.

  Imprimanta

  Imprimanta este folosită zilnic de aproape toţi angajaţii, astfel ea „trece" prin mai multe mâini. Imprimanta funcţionează continuu. Astfel, prin faptul că rămâne caldă, creează un mediu ideal pentru microorganisme, în special pe ecranul tactil. Pentru a vă proteja, ar trebui să ștergeți echipamentele de birou de cel puțin două ori pe săptămână cu șervețele speciale.

  Toaleta

  Conform unor sondaje recente, 17% dintre angajați nu folosesc toaletele de la birou pentru că „nu sunt curăţate corespunzător". Totuşi, putem remedia această problemă cu condiția să ne spălăm mai mult pe mâini, adică mai mult de 30 de secunde.

  Frigiderul

  Frigiderul de la birou „sparge recordurile" la numărul de bacterii în comparație cu frigiderul de acasă, spune Paul McDonnell de la Microban Europe. Alimentele sunt păstrate pentru o perioadă mai lungă sau mai scurtă și uneori nu sunt bine închise. Bacteriile au libertatea de a se instala în voie. Frigiderul trebuie golit la fiecare două zile pentru a scăpa de germeni și de mirosurile neplăcute.

  Cuptorul cu microunde

  În cuptorul cu microunde, particulele alimentare în combinaţie cu căldura și umiditatea formează un mediu foarte favorabil dezvoltării bacteriilor. Prin urmare, este necesar să îl curăţaţi în mod regulat.

  Tagurile:
  locuri, concentrare, bacterii, birou
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei