03:36 23 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.38
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  SRI atacat de presă

  Premieră în România - atac devastator și coalizare contra DNA și SRI

  © Photo: Facebook SRI
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  1684120

  Un demers pregătit profesionist, o campanie de mare amploare, atât prin mass media, cât și în mediul on line, o lovitură teribilă pe care au suferit-o instituțiile.

  BUCUREȘTI, 15 mar — Sputnik, Dragoș Dumitriu. "Nu este vizată instituția, ci conducătorii care au încălcat legile și Constituția". Aceasta afirmație, spusă atât de cei ce fac dezvăluiri, cât și de politicieni, analiști sau ziariști pare să cadă în derizoriu în fața premierei care a avut loc aseară.

  Interviul realizat de Ion Cristoiu cu Sebastian Ghiță, prin intermediul puternicului cotidian "Evenimentul zilei", a fost transmis concomitent de cele mai puternice televiziuni de știri, dar și precedat și urmat de emisiuni pe aceeași temă.

  La ora 21.00, într-un interval de maximă audiență, TVR1, România TV, Antena 3 și B1 Tv au transmis prima parte a interviului cu controversatul miliardar, fost partener marcant al "Sistemului".

  De asemenea, evenimentul mediatic a fost pregătit profesionist, printr-o campanie de mare amploare, atât prin mass media, cât și în mediul on line.

  De remarcat că dezvăluirile nu au scos la iveală date (foarte) concrete, ci au evidențiat câteva chestiuni extrem de grave — cum ar fi implicarea unor agenți străini în decizia instituțiilor de forță și, în al doilea rând, "anihilarea" sau distrugerea unor personalități din politică, mass media sau afaceri prin aceste instituții.

  Bref, precizarea "nu instituția, ci conducătorii" devine desuetă în comparația cu lovitura teribilă de imagine pe care au suferit-o instituțiile. Nu spunem prin aceasta că e o lovituă meritată sau nemeritată, ci că trebuie făcut ceva concret cu aceste instituții — pentru că multe, prea multe dintre acuzații sunt reale.

  Ori, dacă se va merge în continuare politic, sau influențat din afară, fără a se corecta ce s-a greșit, instituțiile în cauză vor avea de suferit enorm, ca și statul de drept. Sigur, se va comenta că "asta spune propaganda Moscovei", dar oare există o altă replică realistă, inteligentă și constructivă la asaltul mediatic descris mai sus? Și care va fi cu repetiție?

  Tematic

  Ultima oră: Manda și Comisia SRI - cutremur la SRI și DNA, vizat și Iohannis
  Jurnalist: manifestațiile din ianuarie, organizate cu sprijinul SRI-DNA
  Documentul care aruncă în aer SRI. Corupţie şi spionaj împotriva DNA
  Tagurile:
  coalizare, interviu, DNA, SRI, Sebastian Ghiţă, Ion Cristoiu, România


  Știrile Zilei