23:18 26 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.69
 • USD18.18
 • RUB0.29
 • RON4.38
 • UAH0.69
  şcoală

  Evaluarea psihologică dezbină inspectorii şcolari şi Ministerul Educaţiei

  © Sputnik / Yevgeny Fatkin, Vadim Titov
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  309600

  Cazul educatoarei criminale arată lipsa de omogenitate din Sistemul de învăţământ. Ce spune inspectoratul şcolar şi ce contestă Ministerul Educaţiei.

  BUCUREŞTI, 15 mart — Sputnik, Georgiana Arsene. Cazul educatoarei criminale din Timişoara scoate la iveală lucruri grave despre sistemul de învăţământ. Şi anume, în timp ce inspectorii şcolari din Timiş spuneau că educatoarea nu a mai fost testată psihologic din 2012, Ministerul Educaţiei spune că aceste evaluări au loc anual.

  Cei din minister spun că obligativitatea acestor teste este dată de prevederile HG nr. 1169/2011 pentru modificarea şi completarea Hotărârii de Guvern nr. 355/2007 privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor, respectiv Legea Educaţiei Naţionale nr.1/2011.

  Astfel, continuă să explice Ministerul Educaţiei, unităţile de învăţământ trebuie să încheie contracte de servicii de specialitate pentru medicina muncii, în vederea testării periodice anuale a angajaţilor din fiecare unitate de învăţământ.

  Evident, nimeni nu spune că acele teste psihologice sunt de fapt nişte chestionare în urma cărora toată lumea iese normală la cap şi la care, uneori, un singur răspuns este preluat de mai multe cadre didactice.

  În situaţii de inaptitudine profesională de natură psihocomportamentală, mai spun reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale într-un comunicat de presă, „conducerea unităţii sau a instituţiei de învăţământ poate solicita, cu acordul consiliului de administraţie, un nou examen medical complet".

  Acest lucru este valabil şi pentru persoanele aflate în funcţii de conducere, de îndrumare şi de control, precum şi personalului din unităţile conexe învăţământului.

  Tematic

  Dar dacă educatoarea criminală ar fi fost la serviciu când a vrut să se răzbune?
  Ministrul Educaţiei ia atitudine într-o problemă fără miză: boicotul simulărilor
  Un fost ministru al Educaţiei, cuvinte grele la adresa salariaţilor
  Sindicatele din Educaţie îşi bat joc de profesorii lihniţi
  Codrin Ștefănescu îl provoacă pe ministrul Educației: "Să iasă public!"
  Tagurile:
  Evaluarea psihologica, Dezbinare, Inspectori școlari, Ministerul Educației, România


  Știrile Zilei