13:44 19 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.72
 • USD17.31
 • RUB0.26
 • RON4.24
 • UAH0.62
  Lia Olguta Vasilescu

  Ministrul Muncii, război pe faţă cu profesorii sindicalişti. Urmează sancţiuni

  © Facebook / Lia Olguta Vasilescu
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  374330

  Mărul discordiei este protestul dascălilor din 5 martie, când unii dintre ei au boicotat examenul de simulare naţională. Ce a spus Olguţa Vasilescu.

  BUCUREŞTI, 19 mart — Sputnik, Georgiana Arsene. La fix două săptămâni de când o mână de dascăli a boicotat simularea examenului naţional pentru clasa a opta, Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu iese public şi declară că protestul a fost ilegal.

  Şi aceasta fiindcă liderii de sindicate îşi luaseră în scris angajamentul că nu vor declanşa nici un conflict de muncă în perioada în care se negociază conflictul colectiv de muncă.

  Vasilescu a mai spus că profesorii au anunţat târziu protestul şi nu a fost timp pentru găsirea de înlocuitori, deşi declaraţiile oficialilor din Educaţie spun că simularea s-a desfăşurat fără probleme.

  „Ok, ai intrat în grevă, boicotezi, dar nu se poate să nu anunţi, să nu avertizezi", a declarat Lia Olguţa Vasilescu, pentru România TV.

  În ceea ce priveşte o eventuală sancţionare a cadrelor didactice, Vasilescu a spus că nu ştie ce decizie va lua Ministrul Educaţiei, însă are toate prerogativele legale să îi sancţioneze disciplinar.

  Nu vreau sa cred că Ministrul Muncii îşi plăteşte nişte poliţie sub pavăza legii şi a legalităţii, dat fiind că sindicaliştii i-au cerut demisia, la finele lunii februarie, când au protestat, pe o vreme foarte rece şi umedă, în faţa Ministerului Muncii.

  „Aţi aplicat principii incorecte. Aţi lăsat Educaţia pe ultimul loc. Din punctul nostru de vedere, sunteţi repetentă, doamna ministru! Cerem demisia Ministrului Muncii, doamna Olguţa Vasilescu!", au scandat atunci reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ. 

  Din declaraţiile ministrului se mai desprinde un aspect. Şi anume, că Sindicatele au devenit adevărate cozi de topor, care nu servesc interesele profesorilor.

  Tematic

  Succes important pentru Olguța Vasilescu - în această dimineață
  S-au săturat! Profesorii vor picheta Ministerul Muncii!
  Atenție: Modificări majore în Codul Muncii de la 1 ianuarie 2018
  Tagurile:
  Război, Sindicaliști, Profesori, PSD, Olguța Vasilescu
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei