06:29 19 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.39
 • USD18.20
 • RUB0.28
 • RON4.32
 • UAH0.69
  Spital

  Medicii, mesaj dur pentru guvernanţi. „Să nu depăşească, totuşi, graniţele realităţii"

  © Fotolia / VILevi
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  96 0 0

  Aceştia acuză încăpăţânarea celor care se află „la butoane". Anexa 10, spun ei, va alimenta multe inechităţi. Despre ce este vorba.

  BUCUREŞTI, 19 mar — Sputnik, Georgiana Arsene. Comisia pentru medici din cadrul Federaţiei Sanitas din România se declară îngrijorată de „încăpăţânarea" cu care guvernanţii ţin de Anexa 10 la regulamentul de sporuri.

  Îngrijorarea acestora vine după ce au analizat conţinutul mult discutatei Anexe 10 la Regulamentul pentru sporuri. Reamintim că acest document a făcut subiectul negocierilor purtate în ultimele săptămâni cu Ministerul Sănătăţii şi cel al Finanţelor Publice.

  Medicii spun că insistenţa cu care reprezentanţii puterii anunţă creşteri salariale extrem de mari nu face decât să provoace, să „ridice opinia publică împotriva tuturor angajaţilor din sănătate şi asistenţă socială şi să creeze rupturi între diferitele categorii sociale".

  Într-un comunicat dat publicităţii şi publicat pe pagina de Facebook a Federaţiei Sanitas, membrii organizaţiei susţin că ei pot înţelege că este vorba despre o campanie de promovare a acţiunilor politice guvernamentale.

  „Dar aceasta nu ar trebui să depăşească, totuşi, limitele realităţii", spun medicii. 

  În ceea ce priveşte măririle salariale, noile salarii nete nu vor atinge niciodată procentele menţionate de guvernanţi, de 170%. În acest sens, sindicaliştii declară că fluturaşii de salariu pentru luna martie vor demonstra afirmaţia lor.

  „Considerăm că Anexa 10, aplicată în forma făcută publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii, va alimenta multe inechităţi şi discuţii contradictorii întrecategoriile profesionale din Sănătate", menţionează sindicaliştii.

  Deşi se vor încadra în acele creşteri de venituri prognozate cu data de 1 martie, medicii îşi declară solidaritatea faţă de colegii din echipa medicală, cu care lucrează zi de zi.

  Tematic

  Exploziv! „Să arătăm că echipa medicală nu poate fi dezbinată"
  Cât îi va costa sănătatea pe acești români
  Cum ar funcționa medicii de familie fără Casele de Asigurări de Sănătate
  Sănătate, nu comerț - „diagnosticienii" de la magazin nu pot înlocui doctorii
  Tagurile:
  categorii sociale, rupturi, sporuri, îngrijorare, Anexa 10, Federația Sanitas, România


  Știrile Zilei