18:02 21 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.55
 • USD17.14
 • RUB0.26
 • RON4.16
 • UAH0.61
  Ger

  Avertizare: un val de ger năprasnic va lovi România. Cum va fi de Florii şi Paşti

  © Sputnik / Pavel Lvov
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  61520

  Meteorologii avertizează că în România urmează încă un episod de vreme de iarnă în zilele următoare. La ce să ne aşteptăm.

  BUCUREŞTI, 20 mart — Sputnik, Doina Crainic. Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a anunţat la postul TV Antena 3 că urmează o vreme deosebit de rece pentru această perioadă în majoritatea regiunilor ţării.

  Vremea se va răci accentuat începând de mâine dimineaţă, temperaturile putând fi mai coborâte în medie cu 9-10 grade faţă de cele normale pentru această dată.

  Mai ales în nordul Moldovei şi în depresiunile din estul Transilvaniei, chiar şi în partea de nord-vest, este posibil să avem praguri ale temperaturilor minime specifice fenomenului de ger, potrivit directorului ANM.

  Vor cădea precipitaţii în special în Banat, Transilvania, Moldova, în general slabe cantitativ, predominant sub formă de ninsori. Pe parcursul nopţii de joi spre vineri şi vineri în prima parte a zilei, vor fi precipitaţii moderate predominant sub formă de ninsoare.

  Meteorologii anunţă că masa de aer rece se va menţine în ţara noastră până pe 26 martie.

  Însă se pare că Florii şi de Paşti, vremea se va mai ameliora. Astfel, după 26 martie, vremea va intra într-un proces de încălzire. Potrivit Elenei Mateescu, pe 27, 28, 29 martie, temperaturile vor fi între 11 şi 16 grade în sudul şi estul ţării.

  Însă Centrul european estimează că aprilie va fi o lună mai rece şi cu o tendinţă spre excedent în ceea ce priveşte mediile lunare de precipitaţii.

  Tagurile:
  ger năprasnic, avertizare, Administrația Națională de Meteorologie, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei