02:59 21 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.55
 • USD16.97
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.61
  Viscol în România

  Vremea rea pune lacătul pe uşile şcolilor! Inspectoratul şcolar tace

  © Sputnik / Ilie Catrinoiu
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  64401

  Primarul Capitalei se gândeşte serios dacă elevii vor mai merge la cursuri joi şi vineri. Prognoza meteo pentru sfârşitul de săptămână nu este deloc îmbucurătoare.

  BUCUREŞTI, 20 mart — Sputnik, Georgiana Arsene. Şcolile şi grădiniţele de stat ar putea fi închise joi şi vineri din cauza vremii nefavorabile. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a declarat că se consultă în acest sens cu reprezentanţi ai Administraţiei Naţionale de Meteorologie, dar şi ai Inspectoratului Şcolar.

  Consultările rămân secrete, se pare, din moment ce Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti nu vine cu un punct de vedere referitor la declaraţiile Gabrielei Firea. Nici Ministerul Educaţiei nu a publicat pe site vreo informaţie în acest sens, ceea ce înseamnă grave probleme de comunicare, deoarece părinţii vor fi puşi în faţa faptului împlinit.

  Firea a declarat, astăzi, că se va lua o decizie privind posibilitatea închiderii şcolilor joi şi vineri, deoarece atunci va ninge din nou, informează România TV.

  Potrivit ultimelor informații, e posibil ca doar vineri să fie închise şcolile.

  Vom reveni cu detalii.

  UPDATE

  Informaţie de ultimă oră! În urmă cu scurt timp, primarul general al municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, a făcut anunţul potrivit căruia vineri, şcolile sunt închise. Decizia vine, spune aceasta, ca urmare a consultărilor avute cu reprezentanţi ai ANM, care au anunţat că vremea se va înrăutăţi semnificativ şi va ninge în continuare toată săptămâna, iar vineri, vântul se va intensifica şi ninsoarea va fi mai abundentă.

  „Am decis ca, pentru siguranţa copiilor noştri, cursurile în unităţile de învăţământ de stat din Capitală să fie suspendate pentru data de 23 martie. Este o decizie responsabilă, pe care mi-o asum", a precizat Firea, potrivit Adevărul

  Tematic

  Acum: "Opriți propaganda homosexuală în școli și instituții de cultură"
  Paznicul unei școli a devenit o vedetă a internetului (VIDEO)
  Limba română va fi inclusă în curricula unor școli din străinătate
  Băsescu cere revenire la școli profesionale și acuză interese ascunse
  Șocant: statul investește 100 de milioane € în stadioane, nu în spitale și școli
  Alertă în școli: sute de copii găsiți cu păduchi, angină și scabie
  Calendarul desfășurării concursului de admitere în școli profesionale și colegii
  Tagurile:
  școli închise, inspectoratul școlar, Ministerul Educației, școli, Gabriela Firea, București
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei