10:52 15 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.71
 • RUB0.27
 • RON4.12
 • UAH0.71
  Supermarket

  Atenționare: Supermarketurile ascund pâinea decongelată sub fulgi

  © Depositphotos/ ginasanders
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  28510

  Pâinea decongelată rămâne nesemnalizată la raft, deşi legea prevede ca eticheta de atenţionare să fie vizibilă, lizibilă şi uşor de înţeles.

  Pâine
  © Sputnik / Владимир Вяткин
  BUCUREȘTI, 21 mart — Sputnik, Daniel George Nistor. Românii care cumpără o pâine din supermarket nu ştiu dacă aceasta a fost sau nu anterior congelată, pentru că aceste informaţii nu sunt semnalizate în mod vizibil la raft, în pofida faptului că legea îi obligă pe comercianţi să specifice acest lucru.

  "Consumatorului din hipermarket îi este greu să afle dacă un produs a fost sau nu anterior congelat. Legea cere să specifice, dar unii comercianţi consideră că nu au nicio obligaţie. Pun un fulg de nea pe etichetă, fără să explice ce înseamnă acel fulg de nea", a declarat Sorin Mierlea, preşedintele InfoCons, o asociaţie de protecţie a consumatorului, potrivit ZF.ro.

  "E o întreagă dezbatere pe lege, fiecare o interpretează cum vrea. Problema este că autorităţiile nu fac controale la raft, numai în depozite şi pe linia de producţie. Noi nu cumpăram însă din depozite sau direct din fabrică, ci de la raft", a mai spus Mierlea.

  Spre exemplu, retailerul Mega Image foloseşte imaginea unui mic fulg de nea pentru a semnaliza produsele de panificaţie congelată. Publicul larg nu ştie însă ce reprezintă acel simbol mic poziţionat în colţul din dreapta-sus al etichetei, pentru că pe etichetă nu apare nici o legendă care să explice acest lucru.

  "Avem un catalog la raft unde sunt incluse informaţii despre fiecare produs. Am lucrat un an şi jumătate la el", a spus Adrian Nicolaescu, directorul de marketing al Mega Image.

  Tematic

  Finlandezii vor mânca pâine din insecte
  Pâine pentru Anul Nou, după o reţetă veche de 100 de ani. Stacoji cu maioneză
  În Moldova pensia ajunge doar pentru o pâine, și aceea neagră
  Tagurile:
  Mega Image, Fulg, Supermarket, Pâine congelată, România


  Știrile Zilei