22:51 02 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.07
 • USD18.34
 • RUB0.23
 • RON4.16
 • UAH0.66
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Facebook (53)
  33720

  În contextul scandalului recent legat de colectarea ilegală de informaţii sensibile de pe Facebook, Sputnik vă oferă un scurt ghid despre cum vă puteţi proteja mai bine datele personale.

  BUCUREŞTI, 23 mart — Sputnik, Doina Crainic. Compania Cambridge Analytica a fost acuzată că a folosit date colectate ilegal de pe Facebook pentru a influența alegerile din întreaga lume, ceea ce a provocat recent un scandal. Iată un ghid despre cum vă puteţi proteja mai bine informațiile personale pe Facebook, ghid prezentat de Sputnik France.

  Cazul referitor la Cambridge Analytica, acuzată că a utilizat ilegal datele a 50 de milioane de utilizatori Facebook în timpul campaniei electorale a lui Donald Trump, a trezit îngrijorări cu privire la confidențialitatea datelor noastre private. Deși Facebook susține că Cambridge Analytica a încălcat regulile folosind aceste informații, totuşi, setările reţelei de socializare permit accesul la informații deseori sensibile.

  De fapt, utilizatorii oferă, fără să ştie, acces la datele lor, printre care starea civilă, educație sau locul de muncă.

  Însă puteţi limita accesul pe care îl pot avea dezvoltatorii de aplicații la aceste informații de pe Facebook și vă puteți asigura o protecție mai bună a datelor personale.

  Pentru aceasta, accesați secțiunea „Setări" din partea de sus a paginii. Făcând clic pe „Aplicații", puteți vedea lista de aplicații la care sunteți înregistrat. Le puteţi șterge pe cele pe care nu le mai utilizați. Însă în cazul aplicațiilor de care aveți nevoie, puteți stabili (editând setările) informațiile pe care acestea le pot utiliza.

  De asemenea, aveţi posibilitatea de a şterge datele personale preluate de fiecare aplicație. În secţiunea de setări, puteți raporta o problemă, de exemplu, utilizarea neautorizată a datelor dvs. Fiecare aplicație are politica sa de confidențialitate, pe care o puteți consulta.

  Precum ştiţi, şi prietenii dvs. au acces la datele dvs. personale. Însă puteți controla care dintre aceste date pot fi utilizate de aceştia. În acest sens, puteţi modifica setările la secțiunea „Aplicații folosite de alţii".

  Politica de confidențialitate a Facebook se schimbă frecvent, aşadar, nu uitați să consultaţi regulat pagina cu aceste reguli.

  În urma scandalului provocat de dezvăluirile recente legate de Cambridge Analytica, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat că îi „pare rău" pentru „această încălcare foarte gravă a încrederii".

  Тема:
  Facebook (53)

  Tematic

  Udrea, dispusă să pună poze pe Facebook chiar şi de la ginecolog
  Şoc! Mircea Marian, supărat că nu poate vedea poze cu premierul Dăncilă pe Facebook
  Zuckerberg: utilizatorii Facebook vor decide ce surse de știri sunt credibile
  Vezi cum procedează Facebook cu conturile false
  Cenzura pe Facebook și lupta cu fake news: Franța, în pragul unei dictaturi
  Tagurile:
  colectare de date, măsuri de protecție, Facebook


  Știrile Zilei