16:26 19 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.55
 • USD16.97
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.61
  Protest al polițiștilor

  Poliţiştii cercetaţi vor fi puşi la dispoziţia unităţii. Răspuns oficial al MAI

  © Sputnik / Gergiana Arsene
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  13711

  Ce măriri salariale au fost de la începutul anului în sistem şi ce le promite instituţia oamenilor legii pentru luna aprilie. Cu ce vor fi dotaţi poliţiştii

  BUCUREŞTI, 24 mart — Sputnik, Georgiana Arsene. Luna aprilie vine cu veşti bune pentru poliţişti, anunţă oficialii din Ministerul Afacerilor Interne. Şi aceasta pentru că una din marile lor nemulţumiri, aceea a orelor suplimentare neplătite, se va rezolva.

  Reprezentanţii instituţiei spun că, începând cu luna viitoare, poliţiştilor li se vor plăti orele suplimentare efectuate în timpul săptămânii, „această măsură fiind luată, cu caracter de excepţie, numai pentru angajaţii MAI". Şi aceasta în condiţiile în care, din anul 2009, plata orelor suplimentare a fost sistată pentru întreg sistemul bugetar.

  Anul acesta se vor achiziţiona autoturisme şi autospeciale în valoare de 120 milioane de lei, se anunţă în comunicatul de presă al MAI. 

  Poliţia Română va achiziţiona veste anti-glonţ şi veste anti-înjunghiere, în număr de 70.000 de bucăţi, 1000 de căşti anti glonţ cu vizor şi 370 de scuturi anti glonţ.

  Referitor la revendicările salariale, ministerul spune că an de an, poliţiştii şi militarii au beneficiat de măriri salariale şi că în ianuarie 2018 s-a realizat o creştere salarială de 4-5% la salariul net. Nici sporurile nu au fost uitate, acestea fiind mărite, tot din ianuarie, pentru 28.000 de poliţişti.

  O modificare propusă la statutul poliţistului este aceea că, atunci când faţă de un om al legii se începe o cercetare prealabilă, el să fie pus la dispoziţia unităţii până se termină cercetările.

  Poliţistul va fi plătit în continuare pentru acea funcţie, dar i se vor delega alte atribuţii până se clarifică situaţia.

  În prezent, poliţistul chiar dacă este reclamat că a avut o conduită în afara cadrului legal, rămâne în continuare la acelaşi loc de muncă.

  Tematic

  Mii de poliţişti şi angajaţi ai penitenciarelor, în stradă. Susţinere masivă
  Șoc în Poliție: Carmen Dan îl ia lângă ea pe Sabbagh: "Deranjez un mușuroi!"
  Anticorupție la Ploiești: Polițistul sărea pe geam de frica procurorului
  Scandal cu propaganda gay la MȚR: a fost nevoie de intervenția poliției
  Tagurile:
  dotări, ore suplimentare plătite, vești bune, poliția, MAI, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei